...ikea

Bu för ikea kan jag bara säga...

Var i förrgår jag morsan och syrran efter allt matande och hundrastande och sådär packa in oss i saaben för att åka till ikea och hjälpa joanna hitta nå möbel och sen fika.. men vad möts vi av i entrehallen då?? en skylt-fan som de står att de inte är öppet i möbeldelen av ikea, pga snön på taket... var ju himla skoj att åka hela långa vägen dit för att få traska bakvägen till lagret och restaurangen... men men.

Det var ju himlans trevligt med en utflykt men hade vart ännu roligare om den hade kunnat informera om de på hemsidan eller så, så hade vi planerat en annan utflykt...

 

 

Var iaf premiären för viggsie... är ju ännu en såndär obligatorisk mamma grej, att springa på ikea. Men sist jag var där så började ju mina värkar så var lite nervös att de skulle komma en knodding till...hahaha.

 



Viggo valde tillslut en snorgrön matta som ser ut som gräs i hans djungelrum=)

............................................



Igår börja jag och kaka (viggo) med att slöa lite i soffan och vänta fram solen och lite varmare grader så vi kunde ta ut knorre på en promenad... men den solen lös med sin frånvaró här ute lite för länge, så istället åkte vi med viggos gammelmormor in till sala när hon var här och hälsa på. Så tog vi promenaden där, ett varv runt i parken, sen frös knorreborre lite om tassarna så vi gick tillbaka....





Sen degade vi i gammelmormor och gammelmorfars soffa tills de var dags för fotbollsträning...

Den gick sisådär men bättre än förra veckan iaf, så de tar sig som pyromanen sa..=)


pappa dannne passade på att hälsa på hos svärföräldrarna, kolla skidskytte och bytte lite blöja medan jag träna:







....................................



idag tog vi oss iaf ut en liten bit med vagn och vovve innan han vägrade och ville åka i slafen under viggo. Förstår att de måste vara kallt, var ju trots allt 24 minus när vi gick upp...men nu ligger solen på och gassar att de knappt ens är kallt på golven inne...tjoho, slipper elda=)


I övrigt så är detta en innedag för imorrn blir de av till stugan i orbaden utaför järvsö, för lite skidåkning och mys med hela högen.. sen på fredag kommer resten av högen.. då blir de nog mer high life som morsan brukar säga.. blir 6 vuxna , 1 bebis och 3 galen hundar i en och samma stuga.. men de ska nog gå bra och mycket skratt blir de nog=)


lite bilder härutifrån landsbygden en solig feb dag:





knorre vill inte traska på egna små ben..=)




bygatan a la´ varmsätra




åkrar åkrar och några till åkrar..:)



dags för amning och sen slå på tsatsiki morsan och polisen och vänta på att danne ska komma hem om typ sådär 3 timmar...



over and out...


uppochner dag..

hej svej igen...


Dagen idag har vart jädrans splittrad, börja ju kanon med glatt humör och en go unge..=)

Vi unna oss att sega lite i soffan efter all skottning, det är alltså minst 85 cm snö jämnt över hela gårrn, och upp till 150cm där vi har skottat längs infarten...pjhuuu.


men men, när jag väl drabbades av min vanliga söndags panik och börja storgrina för att jag snart blir lämnad ensam, extremt ensam med min lilla son och hund (utan bil i början av nästa vecka) hela veckan och desperat vill hitta på något som får allt att kännas bättre så vart dagen helt vänd uppochned.
börja med att de vart svinkallt och börja snöa igen, så promenaden hemma var inte att tänka på om vi inte velat utsätta lilla viggo för extrem köld och influensa risk.. så vi tänkte packa in oss i bilen, ta en promenad vid månsan sen fika för att fira 3 årsdagen..

Då hade vi glömt insattsen till vagnen hemma, alla tappa humöret, viggo blev hungrig, jag lacka ur på morsan som vi hälsa på i precis fel läge och jag ville bara skrika, grina och försvinna..

slutade med att vi fika på schelins, jag som inte får käka mjölkprotein för viggo verkar få ont i magen av det tog en chokladboll som måste vägt minst 1 kg...mitt upp i gottandet kom jag på att de är ju för fan smör i bollen, helvette...bara att vänta att han börjar skrika..hmm.
så allt fortsatte att kännas sådär. 


                              
                               viggo chillar i soffan på schelins... danne ja..hmm... han är visst gla´



Då fick jag veta att fotbollsträningen var inställd, jag som längtat sen i tisdags att få komma ur soffan och röra på mig lite, så ggggggggggggggrggggggggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nu ger jag snart upp. Känner verkligen att skinkorna snart kommer fram ur magen om jag inte får typ ta en promenad varannan dag eller så. (tilläggas kan att de är jävligt viktigt att röra sig när man fått barn, för att sk läka).
så än så länge, varken promenad eller träning i sikte. Igår sket de sig också, då hade jag ladda för en joggingtur när världens snöstorm drog in över landet..

Joanna messa och fråga om jag ville med på step up, klart jag ville... men tror ni jag hann iväg på de eller?? NIx pix, när den börja var vi mitt uppe i att styra  upp lite mat. den middagen var iof jävlans god och mysig.

hmm..efter middan drabbades jag av ett  till lessen ryck till... vad kunde jag då göra åt saken?? har nu börja ställa in mig på att om jag kommer iväg på ens 3 minuter promenad en dag i veckan får jag nog va nöjd, eftersom de är bäcksvart här ute när danne åker och när han kommer hem från jobbet. Och de förväntade helgträningarna går alltid åt skogen så blir väl ingen come back förrän år 2013 för mig...:(


tröttnade på att vara ledsen efter ett tag. Tog viggo till hjälp, satt mig med honom i knät och myste lite, då vart jag glad igen.

Så tvingade danne att testa lite pilates, 35 minuter ganska nybörjar pilates på varadagsrumsgolvet fick bli den "träning" jag utfört sen i tis.... men roligt var de iaf... 

                     

                                   Andas in genom näsan och ut genom munnen,
                                   samtidigt som du aktiverar spänning i magen

                      

                                                               ???pilates???:P


jajja... nu ska jag försöka vara trevlig sista timmarna innan danne måste sova.. sen ska jag och viggo upp i ottan och kolla hockey...är ju för fasen derby... jag och viggo har ju både svenskt och finskt blod i ådrorna men tror vi hejjar på blå-gult imorn iaf=)



over and out...

första orden...

Idag sa Viggo 5 veckor gammal sina första ord.... han sa i bestämd ton:


          jävla skitsnö, nu får de sluta snöa...=)





eller så var de jag som sa det men hade vart fruktansvärt fränt om den här söta varelsen kläckt kommentaren.

        


                             ....................................


Kör lite mer snötema...

skulle kissa knorre , då möts man av synen att danne glömde stänga yttedörren igår men de var inte så... dörrfan har ju slagit sig i kylan.... så kom inte ut, fick dra en rejäl hockeytackling på den innan jag insåg att den var låst... haha.. låste upp den och tackla en gång till (har ju legat och titta på hockey nu inatt så jävlar vad jag kan tacklas nu)...då fick jag iaf upp dörren.

Men då fanns de inga trappsteg så knorre gled ner för trappen på sitt eget vis, sen försvan han. Är man inte mer en en pangkaka hög är de svårt att klara sig på landet, men han studsa och hoppa tills han var ute på vägen där han gjorde de han skulle sen hooppa han hela vägen in igen...

Lite bilder utanför dörren...:




          



          

          
         kanske skulle sätta ut knorre i sin hundgård...hahahaha



         


          här är bilen jag försöker sälja... någon intresserad....:P



          

          lilla snorkiepajs egengjorda ruschkana....=)




 som avslutningsbild i snötema tog jag och fota den öppen-stängda-låsta dörren
 
               


jaja, proppa i sig lite kaffe sen ut och skotta, hörs om en vecka när jag är klar...




                               ...................................................



nej, kom på att jag inte får glömma om att blogga om en sak. En såndär typisk-mig-sak att glömma..:P

jag och looni (dan-bertil) firar 3 år som par idag... hehe, eller ja som officiellt par iaf. Har nog problemas med att komma ihåg förlovningsdagen men idag överträffar jag mig själv och kommer ihåg dagen idag med...=)

så grattis snutti-plutti-fjutti-gutti danne för att du fått vara tillsammans med mig i 3 år nu och är du snäll blir de nog 3 till ska du se....hihihihi...

          
          
          
          
      

vem, jag bara undrar VEM kan tacka nej till denna läckerkaka??? men sorry girls, han är all mine..=)

                                


                                    LOVE U 4 - EVER....=)



over and out...





pizza tillslut...

Snön verkade ta en välbehövlig paus nu när danne vart absolut super hungrig, så vi slipper fiskbullarna idag. för just nu är danne ute på vägarna med smaskens fettdrypande mummsig pizza till oss..sen blir de hockeykvällsladdning för hela slanten...=)

              


BVC:

besöket idag var inget jag hade behövt va orolig för iaf, han väger nu 3825 gram...tjoho...nu väger han lika mycket som jag gjorde när jag föddes, och han är 5 veckor idag... kan glädja mig med att han var liten när han föddes, annars borde jag ha vart Gigantisk...:P

Sen hade han växt 3,5 cm på 10 dagar, det måste ju vara massor?? 53,5 cm lång är han nu, det märks för alla 50 bodys börjar nu bli för korta över magen, men är fortfarand för stora i ben och armar...

Allt såg så bra ut så fick lång tid mellan nästa besök också, och då är de dags att träffa farbror drr den gången. Så nu gäller de att han svullar i min superba mjölk till den 4 mars då det är dags igen...=)


Hon berättade även att nu när han tittar på mig och ler så ler han för att han ser och känner igen mig, inte bara för att de bubblar i magen längre...tjohooo vilken gladblipp de bidde i min mage...=)



                                      .......................................................



Igår hände även en fenomenalt trevlig och efterlängtad grej... vi åkte in till mamma och pappa för att sy om ett par amningsbehåar och kolla på skidskytte...

Då smög Danne in med viggo till morfar Teppo och lade honom i hans knä... han har nämligen inte vågat hålla i honom än... så äntliiiigen... och gud vad lill grappen mös...hade vart lite grinig innan men somna som en stock hos morfar och låg nog där och fes i sådär en 2 timmar=)    gulligt gulligt...


                          


                                                 75 % finskt och 25% svenskt i detta soffhörn




over and out....

usch...

nu har jag fått min iphone...men fattar inte riktigt hur någonting funkar... kan inte blogga från den än. och de där med att få in bilder har jag inte heller fattat mig på än.. därav blir de lite trist fram till jag lärt mig (svåger-jonte ska ha lektion med mig i iphoning) eller tills jag tömt kameran på bilder så jag kan lägga in som vanligt..

så det får se ut såhär så länge... får leta på gamla godingar till bilder på datan istället..:P



nu sitter jag inne i sala och väntar på bvc besöket som är kvart i 11... väldigt nervös inför denna gång, då de var nära mjölkstockningoch lite sisådär med käkning emellanåt.. men går nog bra, han känns tyngre iaf..hihi


men de var ju bra nära att vi inte tog oss in i huvudtaget, vägen hade ju nämligen snöa igen som vanligt när de blåser storm på vischan.. så hann absolut inte ut med nån knorring och inte heller hann jag springa och släppa ut katterna hos grannarna heller, men mormor ska dit och sällskapa med dem om någon timme så dem klarar sig nog fnfint.. får hänga lite med knasen och fjant imornn bitti istället..

nej...dags att på något vis få ut knorre på gårr´n här innan jag beger mig mot vårdcentralen..,


undra hur tusan de blir med fredagspizzan ikväll då, tidningarna och vädret avråder ju skarpt från att ge sig iväg å köpa nå fredagsmys-mat... får bli burk-fiskbullar och snabbmackisar istället...då blir danne glad..



gamla godingar:
våran pärla och vårat hus:





men de är väl typ halva huset som syns såhär års när all snö ligger runtom...plus att vi har plocka bort växer ocg grejer på sidorna....





over and out....

kolik, knip lr vad? får ni fråga danne...




(lägger in en bild när jag faktiskt för ovanligehtens skull lyckas näta, hihi)

jaja, igår var de då dags för fotbollspjuxen att komma fram ur gömmorna, eller ja, inneskorna då, men de är ännu längre sen jag använde dem. Satt och räkna lite, måste vara typ 10,5 månader sen jag spelade sista fotbollsmatchen...så nervositeten inför träningen igår var befintlig..
Var väl inte spec. nervös för att träffa laget igen utan mest för om jag i huvudtaget har lyckas med knipövningarna så jag inte pissar ner mig, samt att min värsta mardröm hade vart om  bollen liksom tvärvägra göra nått som jag försökte med. Men klarade mig från båda mardrömmarna.
Självklart var jag ju allt annat än nöjd med mitt spel, eller försök till spel men jag tog mig igenom träningen utan att de var för jobbigt eller att jag fick ont, så får va nöjd med det 1a gången..


en notis från träningen var att jag lyckades få med lillsyrran som har lyst med sin frånvaro från fotbollen längre än jag, det var riktigt skoj och känslan finns där, varesig hon tror de själv eller inte.. så ska försöka få med henne mer så hon fattar själv att hon kan bli riktigt bra...=)




............................................





Vadan denna överskrift kanske ni tänker...??!?!?!??!
Jo, Danne var ju då såklart hemma med det lilla livet när jag for in på träningen, och viggo som brukar vara så lugn, har gett ifrån sig ett litet skrii nån gång ibland... Han passade på att skrika i ca 1.5 timmar, han hade vart tyst i 14 minuter sen jag åkte... stackars stackars danne, han visste inte riktigt vad han skulle göra. Men han hade masserat under fötterna, sjungit lite och allt som han kunde tänka sig att viggo ville.. och tillslut somna de båda små snuttisarna i soffan och sov nästan hela natten...vilket radarpar..=)



.........................................


Nu till vårt (mitt, joannas och viggos) secret mission igår..
Hade ju nämligen en heldag med syrran, riktigt trevligt, först tog vi en tur runt månsan med hund och vagnen..
Ja, Viggo låg ju såklart i vagnen, så vi tog en tur med hunden och Viggo (i vagnen)..hehe

Sen avnjöts en alldelens för liten lunch på johanssons, de måste ha snålat ner till hälften på innehållet sen vi var där sist, men men.. de skulle in semla och kanelbulle senare på dagen så var väl lika bra att de fanns plats i maggen..=)
Efter de lämna vi snorkie-pai till gammelmormor barbro och packa in oss i bilen, Stanna till utanför ett hus i västerås och amma på deras uppfart, sen traska vi in i garaget på gården....var där inne ca en timme och åkte därifrån med en liten smärta i armen som inte infunnits sig innan... För VOILA....eller hur man stavar´t:





(i spegeln så ni ska se runt armen, men vart en fiasko bild)






jaja, ni får väl se när ni träffar mig...

För hur som haver så var de secret missionet att jag ännu en gång skulle bli taggad för livet...
Var inte alls ttänkt att de skulle ske nu, absolut inte ens denna månad, men fick en återbudstid dagen efter vi ringde så varför banga på den tänkte jag...:)

Det är alltså Viggsie-kakas högerhandsavtryck med hans namn, och sen formar stjärnorna runtomkring namnet positionerna för stjärnorna i hasn stjärntecken... vilken är Stenbock... jag är riktigt nöjd. Kosta endast 1300 också, vilket var förvånansvärt lite tycker jag men de skadar ju inte...


Och för alla er som börjar noja om man får tatuera sig när man ammar så kan jag säga att hyper-pyper mamma har kolla upp det, alltså min mamma. Hon vill gärna dubbelkolla allt, men vet inte vad skillnaden blitt eftersom den redan satt på vänsterarmen när hon börja bli fundersam...hehehe..


..................................



Idag snöar de och är pisskallt fast termometern inte visar mycket alls, så jag hoppas verkligen inte att jag håller på att dra på mig nå förkylning eller så, men antar att de är golvdraget som gör att jag är fryssen när jag är inne, och att jag hade jympaskor när vi var ute på prom och inte vinterkängor...

bla bla bla...vad jag snackar. Nu vaknar vår lilla son, som idag bestämt sig för att vara tyst hela förmiddan iaf, hoppas de håller i sig... men nu ska han få lite käk, sen ska hunden utfodras och sist men inte minst ska jag värma på lite snabbmakkisar och köttbullar, ta lite fisksås på det och mumms vilken brakmåltid jag får..=)




Längtar efter Danne....



over and out....


quick update...

Björn ferry åker mot medalj, 3 skjutningar avklarade....mosa mosa mosa....hejja hejja´



jag har nyss kommit från första fotbollsträningen på bra jävla länge..



var i västerås på hemligt mission med syrran idag... imorrn får ni veta mer, håll till godo...



over and out...

Alla hjärtans dag...

notis:
Idag trodde joanna att lilla viggsie-kaka skulle komma till världen och istället firar han 1 mån imorrn...:)


                                ...........................................


                                         

          

vi flyttade upp lilla babygymmet i soffan och mös lite medan farsgubben drog några rundor i skidspåret.
Viggo gillar´t skarpt, spec. den lilla nyckelpigan som skallrar.. knorre fick också vara med och leka men blev lite trångt tillslut..:P


Själv tog jag mig en stadig frulle bestående av ett glas laktosfri mjölk, laktosfri-fil och egen blaandning (linfrö,russin,solrosfrö,müsli,branflakes,råg-fras,bovete och lite hårdmacka) samt ananas, banan,  kaffe och skorpor med marmelad och ost...smaskens...
           
        
                 

Sen var de dags för den minst 1dygn försenade joggingturen jag lovade mig själv. skulle gett mig ut igår men förmiddagen försvann sen kom direktör cajander och hälsade på och smakade på en brutalt bränd kaka jag försökte hinna med att göra mellan amningarna igår... så det blidde liksom aldrig av med nå träning igår.
Men idag tog jag samma  rutt som förra gången. lite segare idag...kan bero på all chips,dipp och dricka vi tröck i oss med wille och emy igår, under en trevlig melodifestival, os-skidskytte kväll...
Men hur som helst tog jag mig hem utan att stanna eller flåsa sönder lungorna även denna gång...:)

Så jag hoppas hoppas hoppas på tisadagsträning nu för min del...tränarna har ju gått ut med att  de blir sån konkurrens om platserna i år, så gäller att försöka hitta någon form av bollkänsla innan träningsmatcherna är slut om jag ska slippa hömta vatten hela året.
Det är ju inte utan att jag lägger ganska stor press på mig själv också, för jag är en av dem äldsta och är den som har spelat på högst nivå av dem i laget hittills, så klarrt jag känner att jag måste shapa upp mig och få göra nått inhopp i 3an iaf...


...Men nog om det nu, idag är de ju alla hjärtansdag..inte för att jag brukar fira det men hoppas att vi lyckas hitta på nån liten skoj utflykt eller så. D´b går ju tillbaka till jobbet imorrn igen så då vill jag att de blir en lite roligare dag än de annars roliga "hemmadagarna" vi brukar ha...



Men kan tycka att dagen idag ändå är en bra ursäkt att visa dem man tycker om mest av allt lite extra kärlek...:)
             

                    

  glöm aldrig att jag älskar er överallt annat mina små sötnosar...


             

                                              viggo

            

                                               dan

           


                                              knorre



over and out...


viggsie-kaka

lägger in 2 bilder på viggo... kan inte motstå. Mamma och pappa kommer med pizza vid halv 7 tiden, å vi sitter redan nu stationerade hungriga i soffan så måste hålla mig sysselsatt med nått..
lägger in dessa bilder sen måste jag nog städa lite, så vi kan sitta och ätaa någonstans..



kaka i bilen...




mysgra´pp´en..


over and out...


försäljare kan sin grej...





Har vart lite intresserad av en iphone ett tag...mest för att vi inte kan få internet att funka i vardagsrummet och där spenderar jag nästan all den vakna tiden jag har... fungerar kanon i alla andra rum men inte där, så de vore ju praktiskt med en iphone tänkte jag..

så nu när danne ändå är ute och laggar (åker skidor) så tänkte jag ringa och fråga lite om iphone.. otippat nog dundrar de ner en hemma här snart..hahaha, brukar inte gå på försäljarknep men kände att jag hade spenderarbrallorna idag:) har ju redan klippt mig, köpt underkläder, haklappar till viggo och lämna in bilen för diverse dyra grejjor så varför inte tömma kontot helt..:P

tokigt att de känns bra att göra av med pengar ibland, jag som är en av de mest snikna/ekonomiska personer som vandrar på denna planet. eller är dålig på att unna mig själv, ska jag shoppa kläder slutar de med att jag går runt på herravd. och kollar grejjor åt danne istället...men dde gör en glad i hjärtat när nån annan blir glad:)

.........................................


en annan grej jag fundera på innan jag börja med iphone-träsket var "tix/tvångstankar", tänkte jag skulle kolla hur knäpp i huvudet jag egentligen är...jag har 3-tals/udda nr utom 24 tix...
lite ex på vad jag måste eller inte kan:


* det mesta jag gör är 3 ggr, tar 3 tuggor, känner på toadörrn 3 ggr, tar 3 ggr i godispåsen per gång, fyller på vettenglaset i 3 etapper, doppar skeden i filen 3 ggr...m.m....osv
allt ska vara i 3. kan göra vissa saker 1 gång, annars skulle ju dagarn va olidliga. Men om jag missar så de bli 2 eller 4 ggr, då måste jag antingen göra saken 1 gång till så de blir 2+1 = 3, eller 5 ggr till så de blir 9 ggr, 9/3 = 3...men 6 ggr funkar inte för 6/2 =3 men då förstör 2an..osv.


* om grejer inte är när 3 eller 9 MÅSTE  de vara udda, typ som volymen och värmen i bilen måste vara typ 21,23,25..eller så..men de går bra om både står på ett udda tal som inte innehåller 0, tex volym på 18 och värme 22, men de bästa är alltid udda tal...

* undantaget för allt är talet 24, som är mitt favorittal...då måste jag tänka på det som 6 * 4 = 24 annars fungerar de inte i skallen...:)

* trisslotter skrapas efter ett spec mönster som bygger på att alltid skrapa nr som är näst sist...

* jag kan inte sitta bakom föraren i bilen måste sitta bakom passagerarsidan...

* börjar alltid ta på saker och sminka högersida, typ höger strumpa och byxben först...m.m.

....har säkert massa fler grejjer som bara går av farten utan att tänka på´t men kommentera gärna på en skala 1-10 hur knäpp jag är, intressant att se vad ni tycker. jag har ju inga problem med detta, tänker inte på de, gör de omedvetet liksom.. men vet om att jag gör de och har ALDRIG testa att göra tvärtemot...det vågar jag inte. Vet inte vad som ska hända men det kan omöjligt vara nån  bra grej....




over and out...


en bra dag...

En liten lampa börja lysa i nya bilen igår så danne tvinga mig att lämna in den i morse..min filosofi brukar annars vara att tuta och köra tills den lägger av..hehe, men ska väl va rädd om bilenn antar jag...
och imorn ska den andra bilen in och bli förlöst på en airbag, så att viggo äntligen kan åka i framsätet iställe för ensam där bak...:)

så är de ju klippning för både mig och danne på förmiddan...får la se vad de blir för frizz, låter nog frisörn anna välja, hon brukar ha koll vad jag gillar.. danne ska slå till på lite mohawk frilla som förra gången, blir nice de..:)

Efter att vi lämna bilen tog vi en familje promenad i stan eller runt lite här och där, knorre var ju med så blidde inget shoppande, men de var riktigt nice väder... men nu när solan försvann sjönk de plötsligt 10 grader, burr...

                    

                   

efter de i hemmets lugna vrå fick viggsie-kakan teste sin babysitter, han var vaken hela tiden, så kusin wille fick tillochmed se hans ögon när han kom över på en snabb kopp kaffe...dvs att de var en riktigt lyckad leksak...senare idag är de dags för bad och kanske invigning av baby-gymmet:)...


Efter lekstunden så vart kakan så trött och av nån anledning så vart de tröttmössan dannes (som idag är ledig från jobbet) tur att ha en liten stund med sin son.. och då gjorde grabbarna det dem kan allra bäst..nämligen SOVA...se så gulliga..hihi..

                            



då passade jag på att göra nå jag läääääääängtar efteeeeer sååååå lääääängeeee...jag fock en stund över för en joggingtur.. var 10 månader sen jag spelade fotbollsmatch sist, och tror de var sist jag sprang då med...
så nu kunde jag inte låta bli, har sluppit huvudvärken ida, det var kanonväder och lagom kallt..fanns ingenting som ville stoppa kroppen att "testa vingarna" idag...hihi..
Sprang säkert inte mer än 4.2 km, men FY HELVETTE vad bra de kändes.. benen sprang av sig själva nästan, förhållanderna var perfekta och jag förstod verkligen att träning (när de inte känns som ett måste) kan få en att må riktigt bra.. sen gör de ju absolut ingenting att jag sprang eller joggade hela rundan utan att ens vara anfådd när jag kom hem... så kan väl tacka milen-på-35-minuter-innan-graviditet-konditionen för det, eller så var de nybörjartur..:)



nej, nu kommer danne snart hem från sin pappa..då är de dags för bad av lilla kakan sen blir de tacos hos kusinvitamin och emy-pemy...:) mumms mumms...


här är btw en bild av hur viggo såg ut i sin drak-suit, men joanna har bättre kort på sin kamera så vänta tills hon skickar dem...:)
notis av kalaset igår var att min syrra är en hejjare på att göra tårtor och pajer, allt var skitgott...eller jag smaka inte veg. pajerna men vill ni han paj med räkor eller skinka-champ. eller tacopaj. sen tårta med choklad och banan, blåbär och vitchoklad eller en med jordgubb och vaniljkräm då vet ni att den rätta för jobbet bor på härvsta i heby och är min syrra..:)

               
här är med riktigt dålig kamerakvalitet i helfigur...
                 over and out...


grattis mini-syrran... på 20 års dagen...igen :)

Sitter i soffan hemma hos födelsedagsbarnet med min drak-pojke och knorre-borre..
har nyss vart förbi ICA och köpt lite lunch...nu är de sista rycket med pajer och tårtor för henne innan alla släktingar strömmar in.. jag anser mig själv viktigast så därför kom jag hit redan 11 i förmiddags..hihi:)



glömde både videokamera och vanliga kameran hemma, men ska lägga upp bilder på både kalaset och viggo i sin drak suit som pappa danne verkligen längtat efter att han ska komma i..:)



satt och googla lite på fler frisyrer nu när jag äntligen fixa klipptid... på fredag ska de ske en drastisk förändring på toppen av min skalle...viggo gillar att dreggla ur sig lite i mitt hår när han gosar på axeln, så bra om man cuttar av de lite där har jag kommit på...

men här är 2 till förslag iaf...gillar alla, svårt val.. men pappa avskyr tydligen min hockeyfrills frilla så jag skippar den. inte bara för den skull, eller jo...eller nej.. men man vill ju inte va ful inför chefen...hahaha..:P

                         

den här är snygg men inte så mycket annorlunda mot det jag har, förutom att de är en strukturerad O-ordning på´t

                        

den här är sjukt snygg men hur fan ska jag våga klippa så kort, spec när danne kommer vara med hos frissan för han har tiden efter mig. han vill ju gärna inte att jag klipper de nå på längden... hmmm...grubbel grubbel..
ska gå och glo i spegeln ett slag, sen kanske hjälpa med disk eller så...:P

over and out...

morr..

lite putt är jag på mig själv nu såhär vid närmare eftertanke... har ju laddat hela dagen för att testa fotbollsträningen ikväll. Tänkte att det var perfekt när de bara var en timme och så...men den förbannade huvudvärken kom krypande, sen kom danne hem och då var jag för bekväm för att lämna husets trygga famn..:P
sååå fy och blääää för mig, dags att få igång den här lite sladdriga kroppen nu om de ska bli nå div 3 match alls för mig i år, eller ens en möjlighet till chans på det... plus att de är dags för vettigare mat än ostmackor och marmeladskorpor, antar att huvudvärken kanske lindras lite då med...eller hoppas de...
jaja...nästa vecka har jag fan inga ursäkter hoppas jag...peppar peppar

        

over and out...

uppdates...

Börjar med ett stort grattis till Emelie O. som äntligen fått sin lilla flicka...om jag förstod facebookhälsningarna rätt ska hon heta Agnes, vilket är jättegulligt=) hoppas allt gick kanon på förlossning och att dem är snälla på bb, och att ni snart kommer hem så vi får komma och hälsa på..:)


nästa grattis skickas i förskott till en annan person som väntat och väntat, och bakat och bakat.. och längtat och längtat...hihi... nämligen syrran-pyrran... som imorrn fyller systemet.. eller 20..helt enkelt..
Skickar ett för grattis nu och imorn ska vi ju dit på kalas, så då blire pajer,tårta och firande med drinkar och grejer. Givet sa sivert att hon ska få nå smaskigt paket också..hoppas hon blir glad=)

   


ja..hörröni, tiden går.. såhär typ,ungefär ser hon ut nu.. (hoppas kusin inte blir sur att jag låna hans finfina bild)
. Men de var inte länge sen vi skrutta runt på anfarten och lekte burken och grejjer...då var de nå mer i stil med det här...:

GODINGAR:





sååå...GRAAAAAAAATTIS i förskott lilla skitunge...:P jag och viggso kanske kommer och hjälper till att smaka av tårtan lite tidigare, beror på om snorkiepai får följa med eller inte..??;)

                                       .................................................


Nu till 2 saker jag vet att vissa går in för att läsa:

nr 1: BVC
                                     
                                         

Igår var de då dags för ett nytt försök att kissa ner vågen på Bvc, även denna gång misslyckades just det men vågen visade superba resultat så det var roligt att gå dit ändå...VIggo går nu under en matchvikt utav 3485gram, kanske jag har spenat i brösten efter som han växer på så bra, han fick tillochmed dispens att vänta mer än en vecka, eftersom allt ser ut att flyta på galant..:)


Så konstatera även sköterskan att viggo har ärvt dannes stjärthaka och mina stora fina rådjursögon...hahaha..:) eller nå sånt...kanske inte var ordagrant så hon sa men det var nog det hon mena..:)


Igår var även första dagen Danne jobba som ni vet, och för att avsluta det tidigare inlägget så gick fortsättningen på måndagen även den helt ok, man blir lite stressad ibland men de löser sig ju alltid tillslut..

grej nr 2: Skört, alias Toby



Har uppdaterar dåligt hur de går, vet att ni är nyfikna och då kan jag glädja er med att de går kanon. Fick sms igår tror jag de var, där emma skrev att han är sååååå underbar. Att han äter och skiter där han ska, han vill vara med överallt och sover och gosar med dem.. han har inte ens vart fram till dörren nånting.. så att aklimatisera sig tillbaka till innerkatt verkar inte vara ett uns promblemm.. we like. Danne tar på sig all cred för uppfostringen säger han...haha, tjo flöjt i lingonskogen säger jag..:P




Nej, dags att mata allt vad djur och bebísar heter och försöka byta om och åka in till sala och käka lunch med Anna, som btw också har fyllt år...23 baljor, grattis i efterskott igen..:)


Sen måste vi lösa det där med att handla lite också..blöjor och servetter och sånt trams som tydligen viggo vill ha...hihihihi=)

 

over and out...


en ok början...

Nu är danne på jobbet, uppdaterade nyss med honom, och då kan jag berätta att han sätter takfotselement elle rvad tusan de heter med Janne... medan vi ligger och myser i sängen.

Morgonen börja med att flummdanne sprang in och ut genom ytterdörrn och på så vis väckte hunden som för dagen verkade gilla att skälla rakt ut i luften...resultat av detta..
Mini-brorsan Viggo vaknade och ville ha lite mat, men de var ju mörkt så var svårt att hitta "den så kallade tutten", han verkade iaf lyckas tillslut och käka lite sen somna han om...

Då vakna katten och börja kraffsa i lådan, hunden vakna...skällde...resultat, viggo vakna... Jag gick upp.
då var klockan 6 så kände mig hyffsat nöjd ändå..

nästa prövning, kissa knorre innan han fick frulle... bara att baxa in viggsie i sin korg på toa medan jag snabbt gav mellis mat, sprang och hömta allehanda och kissa knorre...
plocka ut viggo från badrummet, (där han ligger gott på golvvärmen)... ge knorre frulle, göra ett par mackor till mig, ge viggo nappen som ramlat ur munnen...lägga viggo i soffan...ge han nappen som ramlat ur igen. hämta frukosten och sätta mig till ro i soffan...
Hann äta en tugga på skogaholmslimpan med leverpastej innan viggo märkte att de var frukostdax... så fram med hans frukost innan jag fick fortsätta med min...

tillslut när allt de var klart och viggo lagom somnat igen var de dags för knorres morgontur... jaha..

in med viggo på toa, lägga in insatsen bredvid honom, fram med overall, ut med knorre i snöret, ut med vagnen på gårn dvs ner för den ishala livsfarliga trappen... snabbt in, på med overall, ner i insats, på med mössa... och ut till vagn och hund... sen var de en fin liten prom på kanske 1.2 km med brorsorna..

och nu är mormor på g, så jag kan byta om och käka lite innan vi ska försöka ta oss in till bvc...=)

                           





over and out....

make over mathilda

 nr1                     eller...nr 2

 

sitter och spanar och spånar på lite frisyrer jag haft/vill ha, här är ett par favoriter..

nr 1: så klöpp jag mig sist men lite mer hohoho-hockeyfrilla inspirerad, dock håret växte ju på som ogräs under graviditeten så den försvann så fort.. Det är den perfekta ingen-kan-säga-om-de-är-morgonfrilla-eller-super-stylefrilla-frilla... plus att jag är så jävla cool och frän när jag har den.. hehe... såå det lutar starkt åt den igen..gillar´t skarpt...

nr 2: anser jag vara en typisk sofistikerad (vet ej vad de betyder men de passa in) mamma-frilla, näst efter den odödliga axellånga permanenten a ´la 80 tal....vilken jag snart ser ut att ha om jag inte snabbt får arslet ur vagnen och bokar klipptid..:P
Fästmannen dan vill ju då att jag ska vara så tjejig och ha klassiskt långt hår, men är inte riktigt min grej, så då får nr 1 vara en schysst kompromiss..:)


var trollar man förresten bort bäsling medan man klipper sig, får han vara ned bredvid i vagnen eller blir de till att skaffa barnvakt???

                          ..................................................

när vi ändå är inne på att försöka fräscha upp den gamla fågelskrämman mig så kom jag osökt in att tänka på att det skulle ju sitta fint med en ny tatuering... att lägga till samlingen av skorpinjon, pippi långstrump och datumhjärtat...

varför inte något i den här stilen???=)...not
                       
                    haha
nejdå, så skoj ska vi inte ha det...men nå gulligt viggo-symboliserat skulle ju vara som gjutet..
får dock inte fläska på med hela vänsteramen i nå coola grejer för kära lilla looni..
en tatuerad, snusande, hockeyfrills-mamma flickvän kanske inte låter alltför lockande...hahahaaha..

här är iaf världens grymmaste pippi som pryder min högra vad..

                            
                 
               

här är den nygjord och lite röd runtom... men ni ser ju hur frän den är ändå...:)

over and out...


bläbläbläblbäläblbälbälbälbälbäläbläääääääää...








fy bubblan vad jag hatar solen.. Ibland. Typ idag, när den kombinerat med konstiga sovvanor lyser starkt som fan, får då får jag migrän som en tok. Bara jag tänker på solen kan jag gå och dra täcket över huvudet sånna här dagar. Kan knapra alvedon till dess förbannelse men de hjälper föga..
Bara att acceptera fakta, IDAG ÄR JAG EN BITCH.. en elak ragata som man inte bör prata med om de inte är extremt viktigt. För att prata och använda hjärnan idag (inte andra dagar) är ett problem.

Det kombinerat med att Danne ska börja jobba imorrn och jag då för första gången "på riktigt" får känna på det här med spädbarnstiden gör mig stressad, nervös och säkert spär på irritationen ett slag.

Försökte få i mig lite frisk luft, men då var ju sol-fan där och så tyckte hunden det var alldeles för kallt för att vara ute, så enda rätta idag verkar vara att dega inne utan varesig ordentlig promenad eller sista-dagen-danne-är-hemma-utflykt..

När jag ändå har migrän tänkte jag att jag googlar lite på de, kanske står om en magisk punkt som får de att sluta eller så... men vet ni vad jag hitta?? En sida om att de finns 2 olika sorters migrän, en med och en utan AURA... men kom igen, vadå aura... det är väl sånt där siar-grejs?
Det hjälper då inte den drabbade att konstatera att man har migrän Utan aura, vilket innebär att jag kommer ha det i 4-72 timmar på ett och samma ställe, och de gör en ofta ljuskänslig och bla bla bla...

Migrän utan aura
Minst fem anfall som varar i 4 - 72 timmar och har minst två av nedanstående karakteristika;

- Ensidig lokalisation
- Pulserande karaktär
- Måttlig till stark intensitet
- Huvudvärken förvärras vid fysisk aktivitet

samt att huvudvärken är förenad med minst ett av följande;
- Illamående och/eller kräkningar
- Ljud - och/eller ljuskänslighet
- Annan orsak till huvudvärken har uteslutits efter läkares undersökning


Men då vet ni, migrän med eller utan aura..pjhuuu..ibland kan jag spy på fakta.

..........................................

För att muntra upp mig själv grävde jag fram en bild av mina sötis-pötisar i arkivet..
ska få ett par minuter att gå medan jag stirrar mig "kärare" än jag var innan i denna bild..




ok...viggo ser väl mer eller mindre ut som en ihopkrupen groda..men jag tycker han är söt ändå..

..........................


passar även på att tacka mitt kära fotbollslag för presenterna igår, och förvarna att jag dyker nog ner på tisdagsträningen nästa vecka, eller veckan efter det....=)

over and out..


Sala Allehanda...

                                      

För er som inte har Sala Allehanda så lägger jag ut annonsen som var med idag (fre) tidning=)

Fullspäckad dag

Igår vart en riktig heldagkan man säga... börja med en tur till västerås med moster joanna.
Först var vi på ett hemligt ställe..:P tycker om att göra folk nyfikna..
så... först.. var vi alltså på ett hemligt ställe!!!

Sen åkte vi och käka och handla liter grejsimojs på Nisses.. Drog till med första "ute-bland-folk-amningen"..haha.
Lånade helt enkelt en av provhytterna och slängde fram.. hmm.. servetter,hihi.
Men det var ju intressant att sitta där och mata medan tanter runt omkring prova kläder..
  Sen åkte vi till Barnenshus och köpte ett baby-gym som syrran lärde mig att de hette..såg ut som en fjäril med inbyggd kudde typ, så blir nog en höjdare när han väl intresserar sig för att vara vaken en stund:)

(typ såhär nånting)

När vi var där vart viggsie-kaka lite toanödig, eller vi bestämde att de var dags att byta på honom, och vilket jävla problem de ska vara att hitta en toa med skötbord, eller en toa i huvudtaget typ, nisses och barnenshus hade inte, så skicla iväg pappa danne på mission in i willys huset. Han hitta som tur var en betaltoa tillslut med skötbord så viggsie blev ren och fin igen..


inhandlat under trippen:


en ny säng till viggo, bestående av en ca 25-30 liters plastlåda som man nog ska ha under sängen annars, men vi bädda den med fårskinn och favvo-filt, då sov han som ett litet havregryn så sött:)

(roligt när han blir äldre och vi visar att han sov i en farvaringslåda från nisses...hihi)

gardiner till köket

katt och hund leksaker och godis

en insats till badbaljan så jag kan bada honom själv sen...

nappar,termometer, tvättservetter och amningskupor..

sen slank de ner lite annat jox också..

det var shoppingturen dvs f.m på galendagen.

Efter de blidde de fika hos mormor och en sväng med knorre i sala city, sen när vi kommit hem var de mys med skörrt i soffan som gällde. Min underbaring emma kom nämligen med sin lillebror hit och hämtade/adopterade honom igår. Kändes jätte bra, han boa in sig i hennes famn direkt och gick in i buren själv..
fick rapport senare om hur underbart häftig och mysig han var och att allt gick kanon. Så bara att hoppas att de fortsätter så för dem, kul för skört också som fick flytta till storstaden västerås:)


(danne är inte skelögd egentligen)


Du/ni är guldvärda...
(emma på bilden nedan)




Efter de blev de städning av nedre plan, kändes som vi städa typ 700 kvm.
var fin-fint när de var klart iaf.

det här är jag när jag städar...(gravidkilona bara rasa av och benen växte ett par dm)
Haha..



Visst ja, höll på att glömma, innan vi kom hem hann vi ju vara förbi och kolla på en bil, måste ju ha en pendlarbil till danne nu när jag paxar passaten, och min supermicra är lite liten tyvärr.

men det bidde inte den bilen, så när vi trodde att hela hektiska dagen var slut ringde vi lena och fråga om vi fick kolla på hennes bil i helgen. och vi fick komma halv 10 igår om vi ville, så kunde vi låna hem den.. hon är snäll men lite galen lena, sopade av bilen med en piasavakvast när vi kom dit...haha.
men som ni fatta packa vi in en för kvällen vaken bebis i passaten och åkte till norrbäck.
bilen gick som en pärla och vi ville köpa den.
Så om allt går bra så blir jag ägare till min första blåa bil...tjoho...(har ALLTID vela ha en blå bil) imorrn eller sön.=)

brum, brum...

efter de somna småttingarna som en liten boll i soffan... det är Brorsorna Carlsson de:)




over and out...


ojojoj...hihi

själklart väger han 3230 tunga gram... och inget annat=)


dagen med stort D.. eller BB. =)

Kvällen igår var lite känslo-laddad när vi verkligen insåg att de inte skulle fungera med katten. Men idga är de nya tag, för de ringde underbara vänner igår som vill försöka ta honom hem till sig. Så vi hoppas kunna åka dit redan imorgon och prova om han trivs med dem och dem med honom... håll tummarna gott folk.
Oavsett hur de går, så kommer vi vara evigt tacksamma för alla som hört av sig och gör vad de kan.
Känner mig som en riktigt Bitch som inte klarar av de här, men tillochmed jag kan erkänna att jag tar mig vatten över huvudet om jag ens försöker sy ihop en vardag med 2 katter, hundvalp och en 3 veckors Bebbe.

Så förlåt alla som tycker att de är djurplågeri att göra som vi gör, skicka katten hit och dit, men vad ska jag göra, han kommer få det så mycket bättre någon annanstans.. är elakt att ha honom kvar här, så för hans skull.


OK.. med idag är det en lite firar-dag mitt upp i allt elände.. det är nämligen den magiska dagen 3 Februari. Då lilla Viggo var tänkt att komma till världen och eftersom jag och danne vill fira allt som går att vi äntligen fått får cutie-pai så leker vi att han har en liten födelsedag idag också...hihi..

                          

 

Blir en tur in till Morfar på jobbet, så han får vara lite barnvakt medan vi klyver lite brädor och lister, så blir de nog lite köpemat skulle jag tro...mumms.

 

                   

Igår var vi till Bvc igen... Vilken köttbulle vår lilla älskling börjar bli.

                              2320 tunga gram...

Whihie...och 1 cm längre hade han blitt med, så nu är han uppe på 50cm skalan.

Som jag nyss skrev gillar vi att fira, så det blidde en räkmacka på johanssons efter bvc besöket bara för viggo vart så duktig... Man blir ju som varm i hela kroppen när sköterskan kollar på honom och ler och ger oss beröm för att vi verkar fixa de här galant, sen kommer ju stunden av is-frysning också när hon börjar prata om Rs virus eller vad de heter och vinterkräksjuka....gaaah om vi får de.. inte skoj. Blir karantän-läger här. Gäller att bunkra upp med godis, fíka och filmer inför helgen...:)

Här kommer btw Viggos nya overall som han fick utan Tant-Emma...så sööööt, en nalle/ekorre overall som tilloch´med har svans, det syns ju logiskt nog inte på bilden tyvärr...

       

ser även nu när jag lagt upp bilden att han visst har en mössa på sig, med overallen ser ungefär lika ut med öron och sådär, fast kanske lite mer proportionerligt ut och inte som att han har en bobb-hjälm under mössan..=)

over and out...


hjääälp oss snälla...



det här är våran älskade katt Skörrt..
Han är lite mer än 1,5 år, rumsren `utekatt´ som gärna gosar och vill vara nära.
Han började som innekatt i sala men fick vänja sig ute i sommras.
Han är kastrerad och halvnorsk, så fäller väldigt väldigt lite hår.

Vi söker nu ett nytt hem till honom. Det är bråttom. Tyvärr så hinner vi inte ge honom den kärlek och värme han förtjänar. Han är van med andra katter, hundar och barn. Men eftersom han var ensam hos oss från början så fick han all uppmärksamhet då och klarar nog inte riktigt av att vi inte har någon tid för honom nu. Det funkar så länge Danne är hemma och vi är 2 st, men han börjar jobba nästa vecka, så det är lite dead-line på söndag.

Finns det någon eller känner ni någon som skulle vilja ta hand om honom. Han trivs inomhus så det går säkert att göra honom till innekatt igen om inget annat alternativ ges. Men såklart vore de kanon om han kunde få vara ute också. I detta läge är vi bara deperata att hitta ett hem åt honom så vi inte behöver avliva vår älskade katt. Hur grymt de än låter men den här veckan är som sagt var sista chansen att hitta ett nytt hem åt honom.

Så det är med tårfyllda ögon jag nu ber er att höra runt i er omgivning.

skriv en kommentar, maila, facebooka eller ring om ni får tag i något namn.

Hjärtligt tacksamma för all hjälp vi kan få..

 

over and out...

 


nytt försök...

Eftersom tekniken inte direkt var på min sida igår kväll så gör jag ett nytt försök med att lägga upp lite bilder på sov och barnrummet på övervåningen..
ni som vart här kanske kan luska ut vilka rum det var och se skillnaden. Hoppas ni tycker de ser bra ut iaf, eller vafaka, det behöver ni inte tycka...för jag och danne tycker att de är fint, vilket är de som räknas...:P

ha dock överseende med att de inte är helt klart, fattas lister och massa annat jox..

Börjar med sovrummet:

lilla tv-hörnet.

 



danne och viggsie-kakan posar framför det blyinfattade fönstren pappa knapra ihop på jobbet förut=)
skåda även den obligatoriska amnings-gungstolen..hihi


            
vä. sida och ingången till viggos place:)

nu till barnrummet..:



ena väggen..



mys och läs hörna...
"nalle har fått en vän"



sov hörnan...med egenkomponerade sängen


knorre som precis hittat en polare i spegeln visar den sista sidan av rummet,
 där de fattas lite list och sådär..



lille viggo gäspar så gott i sitt nya rum..:)

nu ska vi återgå till "pippi på rymmen" och käka skorpor med apelsin marmelad

 

over and out...


RSS 2.0