tur å retur orbaden...






ner till stranden är det dessutom en backe som inte är av denna värld, finns bara envisa tokstollar som skulle försöka få ner en barvagn där, så här är vi:




detta är stranden vid stugan, sträcker sig mer än dubbelt åt andra hållet, men hitta ingen bild över hela stranden..
Avundsjuka?!?! ska ni inte vara, vi kom faktiskt inte ner i vattnet en endaste gång. Har vart lite halvrisigt väder förutom en dag. Då var vi ute och fiska så bidde inge bad. Knorre däremot, han har ju blitt helt crasy vad gäller vatten. När vi var ute å fiska sprang han i vasskanten hela tiden och plaska och ville simma ut. JAg var rädd att en gädda skulle ta han eller att jag skulle lyckas fiska upp han på spö´t, så han fick nöja sig med att bada fötterna. 2 kvällar gick vi dock ner till beachen så han fick bada ordentligt, och helvitto vad han badade. Första kvällen hade vi en lite för stor pinne som vi kasta åt han, blev ett ganska långt kast och han simma glatt ut efter pinnen. Enda problemaset var när han skulle simma in igen, han frusta och kämpa, höll på å sjunka ett par ggr.
Men efter ett sjuhelsikkes kämpande var han iland igen och vi bytte till en mindre pinne...hihi



.......................................



Vad har vi då pysslat med?
Vi fiskade 2 dagar, eller 2 snuttar av dagarna, fick ingen fisk så vi gav upp efter några timmar varje gång. Hittade en ny sjö med handikappbrygga och skitmysig grillplats, så den får besök nästa tripp också=)

Mest har vi faktiskt degat i stugan, kollat på film och EM....riktigt skönt att ligga å vila lite tyckte danne. Jga å andra sidan måste ha haft en hel myrstack i benen som sprang omkring å gjorde så jag inte kunde sitta still. Ville hitta på saker hela tiden men var ändå skittrött...så vilan var nog såhär i efterhand ganska behövlig.
Fick iaf med familjen på både järvsötripp och grillnatta i Bollnästripp.

....


Grillnatta i Bollnäs var en chock, stod på skyltarna att det var årets folkfest men så mkt folk kan de väl inte vara tänkte vi.
Det var sviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin mycket folk, för att komma in i nån av affärerna var vi tvugna å vänta till nån gick ut, 1 ut 1 in, i alla affärer. Helt tjockt på alla gator och torget vid scenen var packat. En med det minsta folkskyggheten i sig hade fått panik. Jag å andra sidan som brukar få lite panik tyckte det var skitkul. Salas grillnatta i all ära men detta var nå helt annat. Det var grillbuffér lite här och där, tivoli med karuseller och kasta bollargrejjor å erbjudanden som inte var av denna värld. En skobutik hade först och främst rensning in för ombyggnad, allt på 50%, sen grillnatta till ära var det tag 5 par skor för 300. Hur i hundan kunde jag inte handla nå skor är frågan, fanns tillochmad Rynskor som jag länge velat ha. Men omöjligt att ta sig fram till hyllorna, så orkade inte köa bara för att prova dem. I efterhand ångrar jag mig djupt.
Danne som vanligt blev hungrig innan grillningen var klar, så vi slog oss ner på mammas mos och intog kebabrulle i tunnbröd...







efter det vann han en nalle till viggo på bollkastning och en uppblåspar usainspirerad guitarr på pilkastning, han är säker denna däringa DannePanne...
Viggo fick även ett par grymma Lundmyra shorts som var på grillnatta halvpris...ser ut som ett par boxerkallingar, så ser ni grabben skutta omkring i dem på stan så har vi inte glömt ta på han brallor, utan de ska vara så...hihi


...........................


fisket resulterade ju som sagt i noll fisk men härliga utflykter, passade på å ta ett par 3 bilder som ni ska få se.=)







............................




Sista kvällen i stugan tog ett bslut jag kommer ångra 100 ggr och vara nöjd över 101 ggr, Viggo och jag delade bäddsoffa i stugan, så himla mysigosigt. Men sen huxflux så insåg jag att han sov ju så bra när han låg och duna själv i den när jag och danne käka kvällsmat att jag skulle låta klippa navelsträngen ännu en gång å flytta över han i sin spjälsäng så fort vi kom hem.... så igår kväll bäddades med pippigosen, ninis, täcke kudde och bebbe Viggs i spjälisen. Hoppades såklart att han skulle skrika sig hes och vilja sova hos mig, men han låg och titta på mig ett tag, jag hade lagt mig i fotändan av vår säng för att vara så nära jag kunde. Sen somna han så gott och sov till 7 som vanligt......han är nog nöjd till tusen, bara jag som saknar hans små fingrar petandes i håret på morgonen... Men direkt han vakna lyfte jag över han till oss så han fick härja runt där, då kändes det bra igen=)









.............nu väntar de renovering, sista rycket sen blir de sälj, förhoppningsvis, marknaden verkar ju vara i skaplig obalans, men varmsätra är eftertraktad...så hoppas hoppas.....ikväll ska vi till Lottski, Claeski och Nilskie på lite käk, ska bli riktigt skojsigt...



så säger väl på återhörende gott folk...



over and out...



bildklipp

mitt i allt packande inför resa till stugan slog ett dåligt bloggsamvete till. men har inte tid att skriva så mycket så drar ett par bilder med kort förklaring, ett axplock av vad vi donat med senaste veckan...=)

 

 



bästa polaren Nils var på besök medan mamma Lotta var in en sväng på sjukisstugan...
nu mår hon bra igen som tur är och Viggo hoppas att nils snart kommer och leker igen=)









här lite grabbhäng i mormor och morfas lya...







en tur till Vallby frilutfsmusée med den nya vagnen, knorring fick också följa med och skrämmde de stackars grisarna som nog vägde en 300 kg mer än honom...hihi

En mysig lunch på gräsmattan blidde de också...






Danne klöpp Häcken hemma hos sin far medan jag och Viggs plocka röda vinbär som efter lite bakande blev banan-vinbärsmuffins till mammas fössledajj=)






Polis-Viggo har nog hunnit springa ett par km i sin gåstol, här posar han bredvid ett porträtt av honom, inte så likt kanske, men vad tusan...jag hade ju bara VG i bild...haha




Idag fyller även morsan porsan år, gamla mormor blir 45 bast.
Det firades igår med kallskuret, chokladtårta och en evighetslång omgång ginrummy...



GRATTIS GRATTIS, hade så skoj med husvagnen nere i österlen!!!




nej nu godingar, nu ska vi packa klart sen fara till Orbaden, Järvsö för stughäng.
blir nog mycket filmtittande om de blir sånthär väder som det är nu, annars hinns de nog med en och annan fisketur och en tripp till järvzoo igen kanske...=)


hare gött så hörs vi om några dagar....



over and out...


vagnipangni

sitter man här igen då, framför dumburken...

Idag blåser de friska vindar i byn, lite för friska för en springtur...jag letar snabbt på anledningar att inte ta mig ut, är såååå lat.. men blir väl så när de är semestertider. Dock kan facebook göra att man får dåligt samvete snabbare än snabbast. alltid minst 3 st som skrivit att de vart ute å sprungit varje gång man loggar in. Men whataf.. mår man bra ändå och inte förvandlas till en dunderklump för att man chillipillar ett par veckor (läs många veckor) så tycker jag de är ok. =)

 

men vi har fått hemläxa av tränarna att ta oss ut 2 ggr i veckan så lär väl göra´t. får se om dannepanne följer med..blir lite skojsigare om man slipper springa själv.

 

....................

 

I söndags målade jag iaf klart trappen, tar så fruktansvärt mycket längre tid än vad man tror, men det är räcken och tapetkanter och diverse småpill som man ska vara så noga med så det har tagit ett par timmar innan man vet ordet av. Nu ska det dit gråmelerad matta på alla steg sen är den komplett=) bara golvet uppe kvar, jag börjar dock gilla det slitna lackade trägolvet där uppe, men de är vissa plank som inte är så fina så det blir nog till att måla vitt ändå.
efter det är de nästan bara mässingslisterna i köket som är kvar, sen är vi fan klara med hela huset, bara att invänta rätt magkänsla när man ska fläska ut huset till mäklare och hålla tummarna.
Känner ni folk som funderar eller letar hus på landsbygden, i idyll med skola 150 m ifrån, VIK förening som ordnar partaj och fräschaar upp fotbollsplanen och grannar som alltid finns tillhands så då är de bara att tipsa om detta kap=) är nån intresserad är de ju bara att slå en pling eller kommentera här i bloggen så är ni mer än hjärtligt välkomna att kika....



http://www.varmsatra.se/



(byns hemsida)


...................................



I söndags hann vi även med en liten fiske sväng i broddbo, knorre fick plaska runt efter pinnar också. Han börjar verkligen gilla det där med att bada nu, skosjigt som tusan. så himla roligt när dem börjar simma reddan ett par meter över vattenytan...=)
Vi fick sjuhelsikkes mycket napp, men ingen fisk ville fastna, lika bra var väl det, för dem var nog inte stärre än neontetror. käka upp betet var dom duktiga på iaf.











.....................


Igår var de matexprimenteranas dag, först hann vi med en liten tur till tärnabadet, danne vart röd som en kräfta och viggo höll på att blåsa bort, annars var de kanontrevligt.
När vi kom hem var de dags för viggo att testa nästa kötträtt. Han fick denna gång kokt köttfärs, som inte såg ut att vara de godaste i matväg, men med potatis, morötter och avokado till gluffsa han i sig snabbt som attan=)
jag och danne avnjöt en middag bestående av Cornflakesfisk med potatismos på altanen...mkt gott=)
Nästa projekt var dinkelmuffins med pumpakärnor och aprikoser, även det riktigt gott med smör och sylt till.
Käkade de till frullen imorse med, och lär hinna med ett par till under dagen=)


danne som var lite tröttare än vanligt denna morgon kom ner till frukostbordet med detta utseende, vilken heting va??=) hahha





kan nästan tro att han åldrats än sådär 30 år över natten, men nu efter ett par koppar kaffe ser han ut som vanligt igen=)



........................................



Idag planeras ett ev besök på vallby friluftsshosan, jag är absolut inget fan av de placet men men, det kanske är roligare nu än vad det var när man gick i lågstadiet, finns inte så mycket skoj ställen att åka till när man letar på nätet. Så har ni tips på dagsutflykter så hojta till, för de är skoj att försöka komma iväg på lite grejor.


Som i lördags tog vi en superkort sväng till västerås, käka lunch i hamnen som danne inte vart vid, sen åkte vi till erikslund för att provköra en vagn vi tänkt beställa till viggs. Han satt som handen i handsken i vagnen och vi gilla hur lättstyrd den var så det var bara raka vägen hem och internetshoppa den, spara på så vis in 400 spänn istället för att köpa den på plats. Nu går vi bara å väntar. Såg att den var skickad från butiken igår, så hoppas hoppas den kommer innan vi ska upp till stugan.







då jävlar ska det ut och köras rallyvagn=)


............



nej lite kaffe på det här så , sen är det bara att börja dagen på riktigt=)



over and out...



födelsedagsbebisar....

"vad e de för en dá, E de en vanli dá, Nä de e ingen vanli dá för de e".....

Knorre och viggos födelsedag...HURRA HURRA HURRRRRRRRRAAAAAA=)

....


Knorre har vi inte riktigt koll på när han fyller, så för att göra det enkelt bestämde vi att han fyller 1 år idag....det är nu vilken dag som helst iaf, så jättefel har vi nog inte...

VI firade knorre genom att igår va å bada honom för första gng EVER i Pissviken, tidigt på morron innan badtokarna kom...
Han var lite skepptisk först men innan vi gick sprang han ut frivilligt efter pinnar och grejjer...badhunden Knooooorie=)






 

Och idag fick han en stoor portion grädde att smaska på=)

..................

 

Viggo som fyllde 6 månader idag firade vi med att ha ett "testkalas" inför 1 årsdagen som borde vara nångång nästa vecka om man tänker hur fort tiden går...

Vi skicka iväg ett par sms om att det var fika kl 5, inga presenttvång, mest trevligt om de dök upp på lite fikilik.

Det slutade med ett stort presentbord och smockad altan med folk...tur jag gjort 3 olika (varierad smakkvalitet) fikagrunkor...





vi drar presentbordet först, ju senare och ju fler klunkar öl, ju fler glömmer jag bort:P

* gåstol
*gunga
*dyyyyyr matskol och bestick
* 2 pack sommarlinne shortsdress
*tennistisha och shorts
* 500 lappisch
* leksakstraktor
*polismysdräkt + strumpor


kan man bara tänka sig vad han får i 1års present, lillkillen=)

Visstja, en gratisbox från libero med diverse bra grejjor fick jag hämta ut idag på lindex också.


Personerna som kom på fikilik var:
(Viggos)

*mamma, pappa
*mormor, morfar
*farfar
*moster
*gammelmormor, gammelmorfar
* gammelmoster, gammelmorbror
* knorre


.......

det bjöds på

* konstig kanelbullesockerkaka
* vitchoklad och vinbärsmuffins
*kladdkaka med glass och grädde
* jordgubbar, kaffe och saft

Danne hade även pyntat altanen med serpentiner och ballonger=)





Så nu var de uppraddade klart, kan jag återgå till att skriva hela meningar.

Kakan välkomnade alla med att snarka första halvtimmen, då hann vi alla fika och fika lite till, sen sprattla det till i korgen och lillfimpen gjorde entre, han såg så nyvaken ut att vi inte våga hurra alltför högt, ett volym 3 hurra blidde de, sen smila han upp sig och vart kanonglad. Fick demonstrera både sin nya gunga




och sin gåstol...där vart han en sk. monsterviggs som försökte mörda lilla plastsköldpaddad som till hans räddning satt fast på panelen...






efter kalaset vart de en väldans massa diskande och ätande av resterande kakor...pjhuuu min stackars mage som inte alls tål mjölk..eller vad de verkar jordgubbar.


Hur som helst, så var de vääääldigt trevligt att de kom folk hit och fikade.


Viggo och vi tackar så hemskt mycket för alla paketen också..jättesnälltit=)


vart mkt bilder...och fler blir det....
för tidigare idag var vi in till stan, the big city Sala. Sprang in på banken, lindex hm och kappahl, danne skulle bl.a. hitta present till viggs och badshorts till sig.
Vi fann rubbet på kappahl, bra affär det där, inte vanligen att man går dit, sitter prentat från man var yngre att det var mest tantkläder där men den ska få fler besök framöver...har ju bra grejjor juh.


Iaf så inhandlades en redan nämnd polismysis till viggo, såhär såg han ut i den.
Akta er små bebistjejjer, annars kommer viggo arrestera er för flickaktigt uppträdande;P

danne däremot, han kasnke blir arresterad för alldeles för glatt uppvisande av ny sommaroutfit...hihi

 




men han är så söt så, min Danne=)




Nej hörrni, här kan jag inte sitta och mögla framför datan, ska gå ut på altanen till danne och ölen för att fira de få men varmt välkomna regndroppar som faller från himlen. Gräsmattorna har ju för tusan förvandlats till gula prasselmattor runt om i landet, hur sommrigt är det?! Nej, tacka vet jag mjuka fina gräsmattor att skutta omkring på...utan tisstlar.


sov gott, det ska jag göra, för första kvällen är de nog under 30 grader i vårt sovrum, yhhey.



over and out.


lite kylslaget ute va?

idag har de vart lite varmt ute..så jag har nästan bara vart inne, där är det ännu varmare. nu när solen börjar tagga ner lite så är de 32 grader i köket och garanterat 10 grader varmare i tv rummet där vi nu är placerade...

 

första semesterdagen för er  som kanske inte bryr er ett skit men ändå läser har sett ut ungefär såhär.

upp vid 6,15 fixa lite vällning och frullebulle...lek i hoppgungan för viggo medan vi föräldrar förde vuxna samtal om debattsidorna i dagens salaallehanda, eller vi satt nog mest bara och titta på viggs när han studsa runt. (lät vuxet att skriva så bara)... sen vid 8 snåret passa vi på att åka in till elljusspåret innan de vart för varmt och drog ett par snabba vändor med lösknorre och vagnviggo. Efter de vart de lillbo för grymt smarrig brunch som inhandlats på åkrahallen, danne kan handla han:P


Nu hade solen börja gassa till dess förbannelse så vi åkte hem å dega inomhus. Alltså jag och vigge, danne satte vi på gräsklippartjänst. Han svor 72534 ggr över broms och myggjävlarna men gräsmattan blidde fin
Jag fick ett sånt där syryck igen, kommer nått sånt sådär ibland, denna gång blidde de en jeansväst med ett V på ryggen, var ju powermeet i helgen så vad tusan, klart grappen ska ha en jeansväst=)









..................


Dagens bästa inträffade nångång här mittpådagen omkring, vi har ju skickat in de där namnändringspappren så skatteverket ringde och följde upp. Teppo är numera kakans mellannamn, wonderfullt=)
Men det gick tydligen inte bara att adda ett efternamn, så Ring får bli ett andra mellannamn, måste skicka in nya papper på det bara. Vad var de som var så roligt med det kan undras??
joooo.. tanten i luren berätta även att hans förnamn är Karl-Viggo, inte Karl som mellannamn och Viggo som förnamn som vi trodde vi skrev... så det grymmaste dubbelnamnet all times har vår son (om vi inte fått allt om bakfoten), så sa tantalinan i telefon iaf. Det innebär att smeknamnet Kakan passar ÄNNU bättre än när han bara hette Viggo i förnamn.




...................


Pappa danne skulle dra igång renoveringsveckan idag med att sätta lister lite här och där, så jag KV mamma och Jo drog till västerås vid 3 klippet för att inhandla en gåstol och gunga.
Efter en förvirrad biltur av förvirrad lottapotta kom vi fram.. Babyproffsen hade en perfilärfi gåstol till lite extrapris, TAGET. Det var morsan som kosta på gåstolskalaset så viggo och jag tackar och bockar...
Jag köpte en liten Pingugrej som spelar som man hänger på bilstol o dyl plus lite bra ha grejjer.

Nästa stop efter ännumer förvirring var glasskäk på kajen, de hade ingen vaniljkulglass, så testa vaniljglass med kiwisås, smaka giraffstjärt om den. inget jag rekomenderar alltså, men tittifruttiglassen var god.
Vi styrde efter detta kosan mot toys´r`us för att leta gungställning. Det fanns bara ställningar med gungor för lite större barn, så vi köpte helt enkelt en ganska dyr gunga som garanterade att småttingar omöjligt kan ramla ut om de gungar som man ska, lät bra tyckte vi.
vad tror ni jag hittade då, som gjorde både mig och KV så glada, joo. Ett Pippi Långstrump paraply som han ska få som parasoll på sin vagn.....yhhiipiie, en pingugrej och en pippi grej på samma dag, jackpott=)
Får inte glömma att tacka gammelmormor och gammelmorfar för gungan nästa gång vi träffar dem=)

Efter de ett quickstop på ÖB tills vi svettasts för mkt och åkte hem..


Det var prettymuck dagen idag. Lillen har såklart testa gåstolen, det där med att ta sig framåt var tydligen inte viktigare än sakerna man kunde trycka på framför honom, tar de imorrn istället.


imorrn ska de även kastas grejjor på tippen, målas och badas, ska kolla om knorre vill plaska lite=)







3 smågrabbar vilar på vardagsrumsgolvet...=)




over and out...


apa-nektarin och ghoo..

överskriften är lite intern, tar för lång tid att förklara, förbaskat kul iaf...hehe

 

.............

 

 

Nu har tokiga familjen alltså semester, eller den första riktiga dagen är ju imorn, men vi har tagit en kickoff semester denna helg, har väl flängt i bil närmare 100 mil skulle jag tro..=)

 

tar dag för dag:

 

Fredagen i fredags, timmarna gick ganksa fort fram till danne kom vid 4 tiden, vi flängde till heby på förmiddagen för en uppstyrning av piknick i den omnämnda hårsbäcksdalen aom jag på finaste sveneglska översatte till horserivervalley, vet inte vad de kom ifrån men klurar man länge hittar man nog nån form av vett i det...=)
How ever så hade jag sett framför mig en park med vattenfall, porlande bäckar, fjungel (svensk djungel) och lösgående dinosaurier som lät oss klättra på deras långa halsar å åka rutschkana ner. Var väl kanske så långt ifrån man kan komma, det var ganska oklipptgräsmatteplätt med ett par som vi gissade på väljuckade skjul och ett dass, fann dock en bäck med en liten brygga över. Vet inte om den ens är nära att vara så mysig som stadsparken är men vi hade fruktansvärt trevligt iaf. Knorre njöt fulla drag och sprang rätt igenom jordgubbsburken 4 ggr, tyckte att jag joanna jonte och viggs skulle ha jordgubbesylt istället för gubbar=)


 

joanna och viggs småpratar om skalbaggar och dyl.

 

på kvällen testa jag att göra helstekt fläskfilé med supermixad kryddnign, färskpotte och beasås...smakade lika gott som något som smakar gott..=)

Efter de åteerstod planering och packning till lör, samt en titt på shutter island som var sviiiiinbra, dock fälldes många många tårar en bit från slutet, ska inte avslöja om ni inte sett den.

 

........................

 

 

lörrda:

 

Wedidingdidngidgndidgng...bröllop asså.

Vi mötte upp dannes jobbarpolare på ok efter att morfar fått fixa till en stadig slipsknut åt danne, sen börja en lång biltur till orsa, viggo snusa enda fram till rättvik där vi stanna å käka, sen bar de av för att hitta Ore kyrka som skulle ligga nånstans i krokarna. Vi hittade fram Oombytta 50 min innan cermonin skulle ta vid, så då beslöt vi oss för att hitta en mack eller nå å fixa oss på. Mjölis (Mange) hittat vad han tyckte var en lämplig åker smockfull av flugor att byta om på, eftersom de inte kom nå bilar på vägen brevid och så tänkte vi att de fick duga. Byta bh på med klänning, byta på viggs, sminka sig i backspegeln och en halv morronfrilla blev resultatet. Vad vi inte tänkt på var att 90 % av bröllopsgästerna INTE tog samma väg som vi. Så mitt när vi bytte om kom de en karavan med kanske 20 talet bilar brevid oss, haha, det är väl inte varje dag de ser ett västmanländsk arsle som lutar sig in i bilen medan blöjbyte pågår där i utkanterna av orsa kommun...hahah, pinsamt men många smulor roligt...=)

 

Vigseln och kyrkan var jätte fin, jag kom fram till att jag känner mig själv ganska bra, har alltid tänkt att kyrkbröllop inte är nått för mig, kan inte se mig gå ner för gången i vit skrud utan att börja fnissa och sen stå å titta danne djupt i ögonen och säga fina ord. Mer min grej att klappa till han på axeln och säga, "du är inte så ful idag heller", då vet han att jag älskar han...hihi

Men att gå på bröllop och se andra gifta sig är helt ok, var som sagt var jättefint. Viggo var lugn som en filbunke, sov igenom halva vigseln sen fick han sitta med i bänken och lekte att han var en viggs-banan som kunde titta åt alla håll samtidigt som han käka på sina händer.






efter kyrkan bar det av in mot orsa för den mest utsmyckade tillställning jag vart på, det var rosetter och vitt linne på alla stolar, bord fönster, jag you name it... riktigt fint. Alla fick bordsplaceringslappar i form av täljda dalahästhuvuden med namnskylt. häften med fakta om brudparen samt ALLA gäster fanns de, uppdrag till alla under förrättstallrikarna...ja det var saker som hände hela tiden. 3-rätters med lokalinspirerad  meny, tal sånger och många kyssar från de happy two... vi hade tänkt att vi skulle åka Senast 10 eftersom det är c 3 timmar bilresa hem. Jag och viggo var tvungna att lämna strax efter 9, då var vi inne på desserten. Lilla kakan har ju börjat med kött och magen har strulat lite, så han hade sånna knip att han inte visste var han skulle ta vägen. så vi nattade honom i bilen så stannade jag där och danne återgick till festligheterna. Han kom tillbaka när bröllopstårtan skulle serveras, då var klockan redan kvart i 11 och hög tid för hemrull.


Det var en häftig kväll och paret var så fina, kul å se när människor är sådär superglada och kära=)

Klart ni ska få en liten bild på dem också, så ni vet vilka vi pratar om.=)






väl hemma runt 01,30 hjälpte jag viggos magknip med en liten topps och idag är de full fart på maskineriet i skrinet igen...men gårdagen var en pers för stackarn...




.....................................




Söndag:

Knorre som sovit över hos Bertil och linda stannade där en stund till, för vi drog till Östa och bada, visste inte om det var för varmt för honom där, hade inte vart nån fara, var ju mest skugga av alla enorma träd men vi flytta med solfiltarna vart efter. Hade nog flyttat oss från utgångspunkten runt 20 meter när vi åkte hem=)


Det var en toppendag i Östa, viggo på superhumör, danne lite småtokig.Jag var väl som vanligt så himla rolig och trevlig att ha med på utflykt. Mamma var med i sin superbikini som hon inhandlat för badsäsongen, joanna som är brunast men ändå var tvungen att fånga mest sol och jonte som gav upp efter ett tag och läste en tidning i skuggan...var också med=)


Vi badade lite, var inte så himla varmt, fikade och mest slappa...viggo fick bada fötterna men tyckte att de var alldeles för kallt, så han skrek lite skrik och fick återgå till filten=)


ett par pictures från the utflykt, viggo är såklart med på ALLA:
















sååååååå mysigt att leka med tårna i sanden=)




nu väntar vi bara på en ganska ointressant VM final från sydafrika, dock måste den ju kollas på, är ju för tusan VM final. Sätter en pinne på Holland men varken argentina, brasilien eller ghana är ju med, så det är lite trist...

 

over and out...


tårar är ibland pärlsocker...

idag börjar jag med att fortsätta på igår..ehhm, jo så kan man nog skriva. Inge inlämningsuppgift i svenska det här, och har fått höra att jag skulle behöva skriva en egen ordbok så som jag snackar och skriver, men budskapen går oftast fram...ibland blire nog dock lite fel...men men

Igår på mummycrew så låg ju som ni såg igår Viggo och nils och mös (läs lekte) på en filt, hux flux börja viggo skrika som en galning, nästan så jag trodde han fick sprutorna igen...fatta nada men plocka upp min lillkille och såg till min förskräckelse världens största snorbuse som fyllde hela öppningen. Skulle jag trösta eller peta hans näsa som han avskyr. Som den perfekta mamma jag är valde jag såklart att peta näsan, vilket visa sig vara rätt val. Snorbusen var en envis jävel men efter ordentligt pillande fick jag ut den och han blev genast glad igen, det var alltså den som jävlats med han....grejjen var bara att det var inte vanligt klibbigt snor utan ett stor jävla pärlsocker som säkert vart upp och vänt i hjärnan på han. Tyckte de såg förjävla roligt ut vid närmare eftertanke...hahaha.. maddicken jr, nästa gång äre en ärtapärta som åker in där ska ni se...:P




Se hela bilden




                  



..........................................


Mina kära mummycreware verkar vara hurtigaste kvinnorna i världen, inte utan att få lite dåligt samvete, jag fördriver ju mina dagar genom att åka runt i socknen och fika hos mina släktingar medan dem går på box, springer och promenerar...ajja, så är fallet just nu... ska inte skriva mer, då tror ni bara jag är sjuk...:P



Skulle iafa komma till att jag idag tog en promenad runt elljusspåret innan solen han gassa för mkt, mest för att träna knorre att traska nära utan koppel, och han var sååååååå himla dutti, gick kanonbra, så jag utman ödet och lät han va koppelfri hela dagen. Dvs när vi spendera förmiddageb i lillbo (mormor och morfars stuga) och eftermiddagen i öja hos suzanne.. Han var så grym hela dagen så jag vart stolt i hjärtat, sprang ner för altanen och kissa lite när han var nödig sen kom han upp igen...klockrent=) 


Berätte för mormor att viggs gilla det där med gungande och innan jag han säga nå så bestämt skulle hon bidra med en gungställning...så himla snällt, jag får dåligt samvete av alla som köper grejjer så brukar försöka köpa allt innan nån annan hinner, men nu säger plänkan ifrån så ska försöka tänka att de är viggs dem köper åt istället och han får tacka dem så fort han lär sig prata...=)





(fattar ni mitt skämt, så himla fyndigt)





........................................



         

    
Nu skriker min grabb som idag har levt helt utan ersättning, han verkar lite trögare i magen men annars har de gått kanon, la upp dagen som följer...i cirkustider:


7, 00  välling

10,00 gröt

13,00 banan, inte så mkt


17,00 hel portin potatis,majs och torsk 
(firrepremiär, en riktig hit)


nu är kl 19,42 så om ett par timmar får han väl välling igen sen hoppas jag de räcker till imorrn...
det måster väl vara tillräckligt för en halvåring, eller???!?!?!?!?



                                 






over and out...

    


7330...

Jajjamensan, 7330 pannor, eller minipannor kanske...eller whataf.

viggo väger nu (igår) 7330 gram och var 66,5 cm lång.

Grabben växer, är om några dagar ett halvår gammal. Kan ni fatta, 6 månader. Det ska firas, troligtvis med en pangkakstårta med blåbär, sjukt sugen på det...=)

 

................................



Jag har inte bloggat på nästan en vecka igen, kom på det igår men de har vart fullrulle här. Har väl kanske inte gjort så spec mkt olika grejjor men tiden har liksom bara kutat iväg..

Vi har vart i pissviken 2 ggr och i månsan 1 gång, det har spelats lindvallen, grillats, vart i västerås, tagits sprutor, börja käka kött, lagats barnmat, mummycrew...m.m. m.m.


Inte ett uns träning eller promenader har de blitt dock, känns skönt att bara vila när de är så varmt, men jag har så svårt att somna när jag inte har gjort nå på dagarna. Skulle man bott i stan kan man ju pallra sig ut på en promenix eller springtur eller nå pass när som helst. Bor vi här ute krävs de så mkt planering och åkande att jag lagt ner de ens  innan jag har tagit tanken längre än funderning...hmm... slöööööööö.
jaja, fick jag klaga ur mig lite, för de är nog de enda som jag kan klaga på de senaste dagarna.


Livet leker, fåglarna kvittrar och viggo fjärtar i musikalmelodier dagarna långa...hehe
kanske inte riktigt, men jag trivs hyffsat bra med tillvaron just nu.


Hur går de då med mina nedräkningar???


nedräkning 1: SLUT

var ju sprutorna, som jag knappt kunde äta och sova dagen innan för. var så nervös för min lilla hönaböna i det gröna, gick kanonbra. eller bra och bra, vet inte hur man ska kunna säga att 2 av världens största sprutor som borrars in i benen ska kunna kopplas samman med ordet bra. Jag mena att han tog de bra, grabben sov när vi kom in till bvc damen, vi hade ju vart hos mormor som kört slut på viggo med en massa bus...=)
Så han var ju måttligt glad att bli väckt för mätning, vägning och sprutjävlar.
Jag kika lite genom fingrarna och andades inte när de satte kanylerna i hans väldigt gulliga lår, så tog han ett par konstpaus sekunder för att samla sig....sen kom skriken... han lät som ett billarm, ghiii, ghiii, ghii, ghii...
men de var väl ca 10 sek han skrek innan han fick syn på snyggingen (sig själv) i spegeln och börja skratta igen=)
Sen dess är allt som vanligt...peppar peppar, nu har de gått 1,5 dygn och ingen feber eller nå komplikationer.

Hoppas de tar låååååång tid innan de r dags för sprutor igen.


Vi gick igenom lite mat på BVC, dem tycker att man ska sluta med ersättnign så snabbt som möjligt, ghhaaa tänker jag, hur ska de gå?? känns pilligt att släpa med tallrik och mat som ska blandas och lekas med hela dagarna, men är väl bra att de börjas i tid så inte viggo sitter med nappflaska i matsalen när han börjar skolan sen=)



Vi har alltså fått ett schematips som följer:

(jag är jävligt skepptisk att de kommer funka till 100, återstår å se)

6,30  välling

9,30 mellis, gröt eller 1/2 banan, avokado m.m

ca 13,00 krubb

16,30 mellis gröt, 1/2 banan, avokado m.m.

19,00 välling...


sova sova...


jag tror dock att det lär in nått där vid 22 tiden för att viggo ska sova till nästa morgon, ska nog ta å skjuta lite på eftermiddagsgrejjerna så han käkar gröt vid 18 och får välling runt 22 så han snusar sen...annars är de ju 12 timmar mellan målen. och vem fasen orkar trycka en lunch typ 3 timmar efter en  hel gröt tallrik?!?
nej, nu i skrivande stund ska jag hitta på ett eget schema istället, de där kommer jag aldrig lyckas med:P





nedräkning 2: dannes semester.

Den närmar sig med stormsteg, imorrn är full dag sen har han möte på fredag vid 13, efter de är de renovering och semester till 200% i 4 veckor, underbart.
Ska hälsa på hos suzanne imorrn och kolla in deras nu färdiga altan.
Då går nog dagen ganska fort, allt med matschemat kommer kräva planering och lagning också.


nedräkning 3: Jobb

Fortfarande sjukt nervös, och det är snart bara en månad kvar...1 månad och 12 dagar...


........................

Varmrätter

Idag var de lite av premiärernas dag för viggo, han börja med välling, han käka kött för första gng, vart rotfrukter och kyckling färdigburk, gilla skarpt. Men jag har kokat ihop potatis, morötter och torsk i 5 burkar så han får nog testa en sån imorrn.
Sen har han premiärgungat själv, han älskar att gunga i mitt knä på altanen, har en såndär stolstyna som sitter i typ 40 snören som man gungar i...men idag fick han gunga själv när vi var på mummycrew på queenstreet.
fan va han gilla´t, blir till att köpa en gunga så fort jag får läge och plånkan tillåter.


 

 

..................................

 

Vi har även ett namnprojekt på gång, brevet postat. Upp till skatteverket om de godkänner namnändringen eller inte. Släpper iaf bomben här i bloggen så alla är beredda...

OM skatteverket godkänner kommer viggo stoltsera under det fullständiga namnet:

 

Karl VIGGO Teppo Carlsson-Ring




Då är båda efternamnen med, men inte mitt niemi som jag hette förut, skulle gärna heta det men men.
Kände att 3 efternamn på kakan är att ta i, något från min finska sida vill jag promt ha med, känns som den alltid blir undanskyfflad för den svenska halvan. Och Karl hette dannes morfar och min morfar heter, så då finns det med namn från alla hörn och kanter.... plus att Teppo är ett grymt fränt namn tycker jag=)



.................................



Jag ska blogga lite kortare och oftare, har en tendens att skena iväg och skriva och skriva när jag väntat ett tag, sen får jag radera hälften för att ni ska orka läsa. Nu hejdar jag mig här och så skippar jag helt enkelt allt jag tänkt berätta, får tat pö om pö i kommande inlägg... nu ska jag nämligen blanda välling till min älskade underbara fina söta rara godbits Viggo och slå på "Ace Ventura" och krypa till kojs....


...................................



Avslutar med att Tacka lotta och Nils för sommarens sista mummycrew idag, skittrevligt. Nu får vi lite semester från varann, hoppas de inte blir alltför många veckor bara, då kommer vi behöva ett dygns mummycrew för att uppdatera allt som hänt...hihi. Skulle kanske vara jävlans trevligt iof.




(viggo och polarn Nils som håller på å få sin första tand)



over and out...


bulle i ugnen...




ja, denna gång är de inte jag som har en bulle i ugnen, eller jo det var de ju men inte på det sättet man brukar säga "bulle i ugnen" på...:P
Utan denna gång var de en ugnspangkaka- bulle som var i mammas och pappas ugn...som jag gjort=)
Har aldrig vart med om nå liknande, brukar ju anta formen som ett månlandskap eller dyl, men varfan en hel hög som fyllde hela ugnen...haha... smaskens smaka den iaf...tyckte morsan och jo med.
gjord på havremjölk, vilket jag tipsar om att ha i så fort de går, all mat blir godare då än med vanlig mjölk, mkt bättre för sånna här mjölkprotein allergiker som jag själv också...=)




.............



Idag var morsan ledig, alltså min mamma låtta-råtta. så vi fyllde hennes agenda snabbt genom att komma redan till förmiddagsfikat och stanna tills eftermiddagsfikat, hehe.
Jo kom och joina vid halv 1 tiden...

vid 3 drog vi på veckans mummycrew som denna vecka var utan nils och mamma lotta.
Nils hade fått sin andra dos vaccin igår och mådde febrigt och trött idag så han var hemma och vila, hoppas han kryar på sig fort för viggs vill att även han kommer nästa vecka...=)



Vincent som var värd för dagen hade tagit sig en nappynappy-sleepsleep när vi dök upp, så agnes, alfred och viggs passa på att inta hans enorma solsäng med gung ute på gräsmattan.






Lektant Dr.olsson var som vanligt igång och höll en kort sångstund, som uppskattades av de närvarande små liven...=)

Efter lite lek bidde de hembakta kanelbullar och hemkokt rabarbersaft som therese kokat ihop, riktigt smaskigt med rabarbersaft måste jag säga, och då är jag den som avskyr allt i rabarberväg i vanliga fall, så viker mig på saftpunkten...=)


Vart en del snack om smakportiner, mat och sömnvanor...jag hade fundering om en liten burk barnmat från 4 månader bara var en smakportion medan emelie funderade på om samma burk var 2 matportioner...hahah
så olika man kan se på saker, viggo klämmer ju nämligen en sån och sen 1/3 mosad banan som kvällsmat...=)



Iaf så har jag ju vart väldigt bekväm och köpt en matburk till varje dag, vilket jag känner att vi har råd med såhär i början när han inte förbrukar fler än 1 om dagen. Men vart ändå inspirerad av de andra brudarna som har stått vid spisen och gjort egen mat, så fram med nå goa ingredienser som jag hoppas ska smaka, mixer och koka de gamla matburkarna...
resulterade i 5 burkar med Potatis, majs och avokadogegga, kastade i ett par frysta tärningar bröstmjölk och lite rapsolja också...
Viggo som inte gilla när jag koka enbart potatis ska få testa en burk av min superblandning imorrn, så återkommer med resultat. Enda jag är lite nervös på är de där med avokado, har dock för mig att jag läst att de kan börja med det tidigt, och det är ju massa bra fetter i så de är nog i sin ordning...





fick jag vara riktigt vuxen och klicka på etiketter för första gng i mitt liv också, jag har nog så mkt vuxenpoäng att jag snart kan gå i pension vid det här laget...=)



...............................


Danne är nu ute och leker med sin nya leksak högtryckstvätten som jag var och inhandla i förrgår, hoppas han kommer in innan året är slut...
det där med grabbar och maskiner ni vet, ge dem något som surrar och verkar macho och de försvinner i timmar...hahaha..









............................




I dagsläget har jag 3 st nedräkningar på rulle.

första är vaccinationen som äger rum på tisdag, nervös som fan. ska ju tydligen bli mängder med plusgrader i nästa vecka, så en kaka med feber och skrikattacker ser jag inte fram emot.=(
stackarn, kan de inte komma på ett ickesprutsätt att vaccinera på...
får en tår i ögat bara jag tänker på de där förbannade sprutorna dem kör in i låren på lillis.


nedräkning 2 är iaf av betydligt roligare slag, dannes semester som börjar nästa fredag, om viggs mår bra ska vi nog skicka på han sin raggartröjja danne inhandla under en cruising och dra en sväng på powermeet som jag tror är nästa helg...


nedräkning 3 är både skoj och ångestladdad,
torsdag v 33 drar jag på mig jobbarshortsen (om jag får på mig dem) och sticker in till carlssons glas för första arbetsdagen på bra långt över ett år....ghhaaa, nervös redan...men skoj ska de bli också..








(bild från jobb på tidö-lindö i västerås innan viggs kom till magen)




over and out...


RSS 2.0