fredagsdags igen..

 

 

Blir ett kort inlägg...

 

 

Sverige har precis åkt på pisk i semin (tror jag) i hemmaVM (tror jag) av france..

 

Jag har nyss tryckt i mig en kyckling i bröd och 3 slice bussola så nu är man människa nån timme innan godissuget slår in...

 

 

Jag har haft en riktigt bra dag trots att den fysiska formen har legat på utskitet-päron nivå hela dagen.

ont i skallen, halsen, skakig i kroppen, allmnänt off, illamående och yr.. men som sagt trotts detta har jag haft en bra dag. Kan bero eller vet att de beror på att morsan och joanna har velat umgås lite med mig och mina två barnkumpaner...gillar sällskap men de är inte så ofta man lyckas styra upp träffar med folk.

 

 

 

det jag egentligen bara ville säga var att ni MÅÅÅÅÅSTE komma ihåg att rösta på viggs i ömslagstävlingen på VIföräldrar... var typ 2000 barn som tävla sist så vore ju hyffsat cooolt om han vart finalist:P

Länkar de här nedanför:   (kommer inte vara tomtrenisse på kortet om han vinner, är bara självaste ungen man röstar på)

 

 

 

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=40162







Ni klickaar på länken och röstar....yheeeey=)
Lite Viggs för Alla=)


tror btw han har namnsdag idag, om det är Karl... han heter ju faktiskt Karl-Viggo egentligen!!!!




over and out


sol ute, sol inne...

solen får gärna lysa och dona när jag är ute men skulle mer än gärna vilja kunna stänga av den som en lampa när jag kommer in. För vettetusan när fossilerna som bodde här innan oss tvättade dessa fönster...helt galet vad skitiga de är när solen ligger på. Och att hinna med de när viggs är vaken är ju ganska så omöjligt utan att de skulle bli pangkaka av allt...

Så får dra på mig ett par skitiga solglajjer och låtsas att de är endast dem som är skitiga..:P

..............

 

Jag och viggs har vart ner till fröt idag, och igår var vi på öppna förskolan så nu äre verkligen hårdkörning med socialträningen inför dagis..hehe. Han sköter sig bättre och bättre, eller de går framåt kanske man ska säga. Han har ju aldrig skött sig dåligt, har bara tenderat att vara lite väääääääl mammig. men idag kunde jag gå och hämta fika och hjälpa ett par andra med deras fika och sen bara gå och hämta honom när han satt och lekte. Istället för som förut då var de knappa steget ifrån honom som han börja böla som en liten bebis...:P

 

Ganska kul att bara sitta och glo på alla små minimänniskor som springer runt och leker där nere i källarlokalerna..Ser så himla skoj ut när dem kan gå och inte kan prata och pekar och ramlar och jag vette tusan vad de pysslar med alla gånger, så mitt upp i allt börjar nån gråta och en till och en till och sen blir de en grinkedja en stund...hehe..

 

 

Ikväll väntar ju således även årets första babysimlektion, omgång/kurs 5 är han uppe i nu... för hans päron betyder de att de är ytterliggare 800 penningar som ska läggas ut och de är alltså 4000 pengs som lagts ut på han simlek än så länge...låter ju sjuuuuuuuukt mycket.

Men funderar man och räknar ett tag så blir de inte många kronors skillnad mot om familjen skulle åka och bada en gång i veckan istället,och du utan alla roliga leksaker och babysimtränare...så de är lättans värt de.

 

....................

 

Nej nu ska jag gå och styra upp en ugnspannkaka torsdagen till ära, sen vette tusan om de blir nå springa av när danne kommer hem. var ju närmare 15 minus imorse när vi klev upp och sen kryper de innan för skinnet på mig så kanske nån förkylning på g.. MEEEEEEN sen har jag ju en tendens och känna efter liiite för mkt ibland när jag är omotiverad så får la ta och tvinga mig. Blir ju nöjd efter och för att palla en dag imorrn med gansterviggs och monsterknorring behövs nog lite egentid:P

 

 

Har ikket knäppt nå nya kort som lagts in på datan än så här får ni en gammal..:

 



grrrrrr...

.......




over and out...


D-vitamin fin...

Jupps, jag har vart fåfängd idag... Dvitamin fin har jag blitt, eller jag och joanna. slog till på varsin plastlåda med fruktansvärt starka lampor som fick oss att i 18 minuter drömma oss bort från vinter och kyla.

...efter 18 minuter i ett solarium är de alltid lika skojsigt att konstatera hur man luktar som en bränd flinga och att man har fått ett rådjursarsle...men men. det är nice att sola lite ibland å få lite färg på den bleka hyn såhär i januari.

.........


Idag vart jag lite småtjurig på vovven i huset, ganska gullig grej gjorde han nu nä man fått distans tillet men imorse vart jag inte lika glá.
Igår höll vi nämligen viggo vaken från fm till sin fällingstund, han har haft nån idé om att slumra typ 15 minuter vid 6 men de fick han inte nu. Bara för å se om han ville sova heeela natten istället. så vi gav han sin fälling och sen nattade vi han på sin madrass på golvet. han sov vi sov, han sov danne gick upp halv 6...han sov jag gick upp kvart i 6... han sov knorre vaknar 5 i 6, knorre vill komma ner men grinden uppe är stängd. jag sitter och kissar så jag hann inte hämta knorre innan han hade sprungit in till viggo och ställt sig och slickat han i ansiktet tills han vaknade... vilket resulterade i att viggo kryper till grinden vid trappen med en nöjd knorre i hasorna...:
Han vaken, jag vaken och knorre nöjd och vaken...hmmm
Knorre är inte dummare än att han vet att jag hämtar viggo om han vaknar och då får han också komma ner..:P



vi käka frulle och diskuterade igenom vad vi skulle pyssla med idag, viggo sa inte så mycket, inte knorre heller så jag beslutade oss för en promenix sen en sväng till västerås å handla tapetlim och ett par hyllor. kanske jag och viggs skulle hinna med en lunch på ikea (köttbullar) också...

Promenixen avklarades och jag och viggs packa in oss i bilen. han var så trottsig och ville inte åka bil, och jag orkade inte sjunga imse vimse spindel mer än till och från rusta så det fick bli en snabbsväng utan ikea lunch=(.
tapetlim fick vi tag på iaf.
Väl hemma så lekte vi lite sen skulle jag pröva ett matexperiment tänkte jag... helgrillad kyckling i ugn eller hur man säger....blää och mumms vart de..
var ju skit creepy att göra i ordning den där kycklingen som nästan såg levande ut innan jag fläska in den i ugnen, men vart skitgod med strips och sås till sen. efter typ 1 timme i ugen.
Så vuxenpoäng till mig=)


efter de traska som sagt var jag och mi siss och sola och tog oss en promenix. sen har de väl ingte hänt så mkt mer, tvättat en tvätt och lite sånt...

....



I torsdags var vi på fröet.
är väl typ som kyrkans öppna förskolan eller vad man ska säga. vi skippade andakt/gudstjänsten i slutet, inte riktigt min grej de där med gubbar i himlen och sådär...men men,fikat och alla leksaker tyckte vi var superskoj=)
blir nog nytt besök där på torsdag, och på ons börjar öppna förskolan igen och på torsdagkväll babysimningen. Så kakans schema är proppat med roligheter=)


Lite pics från fröbesöket:




viggs




vincent matar viggs








en JÄTTEglad nils







Viggo gilla kuddhögen skarpt=)









over and out


onsdag..

hej hopp...

 

nu var de ett par dagar sen jag ssatt vid datan igen.. har hunnit med barnkalas, bvc besök och besiktning av bil och grejjer...

 

börjar i krono. ordning..:

I måndags eftermiddag dundrade de in mamma och barn om vartannat, närmare bestämt 5 mammor och lika många minigansters..=)

Har inte träffats sen runt lucia nu och de var verkligen på tiden, hade mycket att snacka om nu när de närmar sig dagis och försäkringskassa grejs och sånt shit... barnen lekte faktiskt hyffsat bra med varann, börjara nog förstå mer och mer att de kan ha skojsigt utbyte av varann istället för att de bara är där liksom.=)

Ganska skoj också att 3 av viggs polare började gå, eller iaf tog sina första riktiga steg i söndags..

Viggs är IKKET en av dessa barn, han kutar på i bästaste krypstil och verkar inte ha nån som helst lust att bli människa och gå på 2 ben. funderar starkt på om han tror att han är en liten voffsing som knorre, går på alla fyra och äter utan att använda händerna..:P

Svinkul var också att lilla phillip och mamma linda kom med på kalaset, han växer fort som tusan den där lilla phille.. ska bli kul sen om kanske sådär 9 månader när de kan leka som tokar=)




Viggo och agnes gnabbas lite om en bok. Maybe "kärlek börjar alltid med bråk"....hehehe


....



Igår var de så dags för den nuförtida 6 månadersmellanrummiska bvc kontrollen...
denna gång med dumma skitsprutsvaccinering och läkarkontroll av en mystisk kvinna med finsk brytning som viggo blev alldeles galet livrädd för...stackarn. Så mycket som han skrek av att hon rörde vid honom och kollade hans käraste små ägodelar och vände och vred på honom så mkt var de längesen han skrek. Sprutorna kände han knappt i jämförelse. och han har mått ganska som vanligt efter, kanske lite lugnare men vad skadar väl de med lite lugn och ro ibland från hans sida.:P



"sluta jiddra"...och ge oss vikten tänker ni?!!?!?!?! OKOKOKOKOokokok...


han är fortfarande bara en liten pallervante (eller hur man skriver´t) jämfört med polarna, viggo mäter

9700 g över havet, inte uppe på 10 pannor än...:P

han är ganska normallång iaf, med 75 cm=) närmar sig metern med stormkryp=)







bus i sin "fina" fårpyamas, i full färd med att sortera plastpåsarna i låda 4=)



.....



Idag onsdag...

Knorre har åkt på semester från oss ett par dagar, enda till heby for han med buss i går. till syrran på härvsta. Hon ville ha sällskap och han ville garanterat få lite lugn och ro från viggs, så de passade väl perfekt. han har fått leka och promenera idag och allt går fint=) vi saknar han lite men har fått en dag utan stress i nånform idag så var nog lite behövligt att han åkte iväg ändå!! imorrn kommer han nog hem, eller fre.. får la se vad som passar bäst..



Iaf, jag och viggs började dagen med att dega framför tv tills gröten, sen tog vi en promenix, och vid sofielund träffade vi på alfred och morsan linnéa...då prommade vi med dem runt på lite isiga skogsvägar och runt ikring. var trefligt att snacka lite jobb och barn och så bara sådör spontant, händer inte så ofta=)
Efter de drog vi oss hemåt igen och starta projektet låta-viggo-leka-på-golvet-medan-mamma-mathilda-gör-mackaronnipudding-projektet..... ajja, det vart en mackaronipudding tillslut MEN så köket såg ut asså.. alla lådor och skåp öppna och utrivna, alla leksaker på golvet, korvbitar högt och lågt, en lampa av papper traschad och kontakten urdragen i vardagsrummet...you name it, he did it...hehe.
Jag har ju haft han i sin borg (säng) nere jämt när jag gjort mat men nu är den uppe så han fick va på golvet... pjhuuu.. var en pers men maten vart god iaf=)


efter de speedade vi i ultrarapid speedie fart till besiktningen vi nästan glömt. bilen gick igenom kanon och vi firade med en tur till jysk och köpt en madrass till viggs för 99 spänn. Nu ska han få sova på golvet så han inte klättrar ur spjälsängen igen eller behöver sova hos oss. han tycker de blir så varmt, sen så tycker jag de är svårt att sova när han buffar och bökar och rullar på mig hela nätterna, gulligt men jobbigt:P



Sen vart de en tur på stan med gammelmorfar. Slank in på wallins och kolla lite skor, fastnade för ett par skor jag själv hade velat ha när jag va liten som nu ska pryda viggs små fötter. När all snö har smält och dagis närmar sig=) tur som en tok att de var 50% rea också, hade köpt dem även om de inte var de...men ibland har man tur som sagt var=)







Nalle puh pjux med dämpningslook...hur coola var inte dem...hehe=)
akta er barn...viggs blir snabbast i stan i vår;P


Hittade tofflor till mig själv på morsans jobb (hälsokraft) också, så unnade mig dem..
vilken shoppingfreak... 2 par skor på 50 % rea=)


efter de fikade hos gammelmormor och gammelmorfar sen drog vi hem och degade heeeela kvällen framför tv medan farsan danne lirade fotbollsträning...




Imorrn väntar ett besök på fröet eller vad de heter, tror de typ är ka. barntimme. har aldrig vart där, så ska bli skoj...eller jag har vart där, för typ 20 år sen, men inte viggs=)



ps: löftar mig själv att jag ska knäppa fler kort...ds




over and out..







12 ljus men vafan...

....struntar väl jag i om det var 12 ljus på Viggos första födelsedagstårta...hihi, tyckte de såg alldeles för pluttigt ut med ett enda. Plus att danne fick ju hjälpa till å blåsa när de var så många=)



Jag har faktiskt tyvärr inte en endaste liten bild än på viggos födelsedag. har tagit ett par som ligger på filmkameran och filmat lite. men ångrar som tusan att jag inte hann knäppa fler, hade full styrning med allt annat...
Ni får nöja er med ett kort snott från morsan och ett på tårtan som tog slut nästan innan jag hann få fram den, alla sa dock att den var sviiiiiiingod, så jag vart lite stolt i ögat.




Hur som haver så vart Viggos födelsedag så perfekt som man bara hade minimalt vågat hoppas på att den skulle bli. Han var skitglad heeeeela dagen och valde med omsorg ut de paket han ville öppna och de andra fick mamma och pappa öppna. Han valde de största och de färggladaste...hehe..


och vilka presenter sen, helt galet... trehjulingl, cykelsadelssits och hjälm, kläder, leksaker, pengar och ja mycket mycket mer...helt galet vad folk skämmer bort honom. men undra på det...han är ju VÄRLDENS BÄSTA KILLE den där lilla viggo=)  Så bra att jag svalde sockerstoltheten och lät han få smaska i sig en ganska stor tårtbit och smoothie i sin barnmugg=)
Men i vår släkt hör de liksom till att alla bebisar har fått en egen tårta på 1årsdagen, men riktigt så långt pallade jag inte att släppa gränsen...utna fick bli bra med en bit... Han valde att göra som knorre. Äta utan att använda händerna, tokungen...=)
Just ja, morfar hans matade ju med kanelbulle också så det vart lite mer sugar iaf.

Vid närmare eftertanke kanske de var just tårtbiten som gjorde att viggs var så pigg och oblyg hela tiden, var väl i sötsakertrans...hehe.
Med tanke på att det var ändå typ 25 pers här och vissa som han inte träffar så ofta.




Känns som jag inte kan redogöra för viggs födelsedag på nå rättvist sätt idag, dels för att jag håller på å få migränanfall eller nått och dels för att jag inte har nå bilder, så ska göra ett nytt försök efter morgondagens barnkalas. Men jag har iaf berättat lite av vad som hände.


Det var superkul att alla tog sig tid och kom hit från västmanlands alla hörn och kanter iaf, riktigt uppskattat från vår sida, och jag kan lova att om Viggo bara kunde så skulle han krama och tacka er för alla presenter så mycket han bara orkar...=)








(från morsans facebook)
..........



Imorrn blir de som ovan nämnt ett barnkalas. Mummycrew kommer hit och även lilla phillip och hans mamma..
skitkul att träffas igen efter vår julledighet...
Nu måste jag nog dock gå ett varv och 1 åring-säkra nedervåningen inför imorrn...hehe





over and out...


0:an....

jassåjaha, då var den här...dagen innan dagen innan dagen efter viggo har fyllt 1..

alltså hans sista dag som "nolla"...=)







Detta år som bebis ska firas av som en vanlig fredag i vårt hem, med en liten förändring dock...

pizzan ska nog beställas med pizza online istället för att hämtas av oss själva. Det är en riktig fredagslyx vi inte hade möjlighet att utnyttja när vi bodde in the varmsätra village...:P

 

Ja, efter pizzan blire väl tv och chips tills vi somnar...:)

 

.................

 

Idag har jag kladda på fyllning på tårtorna, så nu äre bara att hålla tummarna för att garneringen och smaken blir kanon imorrn!!

Att fikat ska räcka behöver vi nog faktiskt inte oroa oss för, fast de kommer typ 20 pers...för halva frysen verkara vara proppad med bullar och muffins och i kylen står 2 tårtor..

Så nu äre bara att vänta på att klockan ska ticka över lunchtid imorrn, sen så äre KALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAS!!!!!!!!!!!!

himla spännande med viggos första kalas, dels för viggs och dels för mig som viggs mamma=)

(kan fortfarande inte titulera mig själv som mamma än, känns så overkligt)..

 




(inte min tårta, min blir snyggare;P)



............




Btw så är Viggos rum såååååååå klarrt nu... å coolt, fränt, fint, snyggt, mysigt...åå alldeles uuuunderbart blidde det när den sista lilla pricken över i:et kom dit... dvs dekalen som Kusin-vitamin sebbe fixade..


Inatt blir första natten som lilla viggo ska få testsova där inne, har behövt spjälsängen nere hela veckam som avlastningszon för busbananen, men nu blir de ju full styrning hela helgen så då kan vi ta upp spjälsängen...






såhardårårå...





yhhheeeeey



.....



Jag och viggs har redan lyckats städa hela huset idag och softat en massa med  min nya bok, Strindbergs stjärna som verkar mycket lovande efter de sidor jag dratt mig igenom... så nu ska vi nog göra ett ryck och gå en pyttesväng med knorkis.
Igår btw, så var tokfan jag ute på en av de kortaste löpturerna ever, var för kallt så gav upp... men de var inte de jag skulle säga.när jag sprang vid vattnet så kom de en råtta och sprang bredvid mig och vart alldeles stissi när jag börja hoppa omkring och skrika. så där stod jag och skrek och hoppa och den irra runt fötterna på mig, mpste ha sett helt knäpp ut. tillslut sprang den över snön bakom mig och jag kutade en bra bit innan jag vände mig för att kolla om den var kvar.. läääääskigt.




Over and out...


"Nollan" hälsar:
ohvthrvvrhköjsfacalsc¨<<<<<<<<<<<<<<<<<


innedag...

Idag har vi haft en riktigt rejäl jäddrans inomhusdag...

gus va jag ogillart men ändå älskart... dagen går oerhört långsamt men man får chansen att mysas så mycket med viggs. man önskar att man fick mer gjort när man ändå spendera hela dagen inne samtidigt som man får massa gjort...

...ja, ni fattar, kan dra hundra för och emot argument mot hemmadagar. skit i dem, fakta är att vi hade en hemmadag..

vi hann typ;

vara i köket i 763432 minuter, där lagade vi en plåt chokladmuffins, lagade grön ärtsoppa med äpple från grunden och med allt som kommer därtill, sen bakade vi en tårtbotten... och just ja..spaghetti och köttfärssås på älgfärs...sen han vi baka en tårtbotten till. Sen har vi såklart käka av allt och även ett par mellanmål. Så större delen av dagen var vi i köket. men hann ändå titta på nån timmes tv (viggo sov), tvätta alla sofföverdrag och sätta tillbaka dem på kuddarna, vilket var ett väldigt bök och stök..som ett gigantiskt skumgummipussel, sen har vi tvättat en maskin med mörkt tvätt, och vikigt den i prydliga högar. satt upp gardin i trappfönstret och tagit ner den med tomtar som satt där. Så har elektrikern i mig vart framme och satt upp en lampa i vardagsrummet, utan att ha fått nån stöt.....

...vad kan vi ha gjort mer?! vi gick en sväng runt skogspartiet här bredvid med knorre och skottade av den minililla pyttefnutte framsidan vi har=) .... hhmmm  det var nog det hela..typ. sen har vi ju lekt en jäddrans massa, bytt blöjor, diskat och donat men de görs ju varje dag...





Urrrk, vilket pisstrisst inlägg.. vaffö skulle ni ha nått somhelst intresse av våran dag?!?!?!
ajja, har ni tagit er såhär långt i inlägget så har ni vart dutti tycker jag, jag själv tappade helt intresset redan vi gardinupphängningen...:p





............




Imorrn kommer moster poster Joanni-panni en sväng och mormor-pormor lotta med.

Trevlans  värre...=)






Urrk igen...ber om ursäkt för detta oerhört skittrista inlägg...men de är ett inlägg iaf...
ska gräva i arkivet efter ett par bilder också!!
men sen måste jag natta viggs som precis vaknat..







bebisknorre







bebisviggs







over and out  



Ägg...

Ägg är underskattat hörrninini...
Det slog mig idag precfis som alla andra ggr jag steker eller kokar ägg att de är firbannat gott.
Vi såg att paketet med dessa vita ovala grunkor går ut i datum, så jag slog till å koka mig 3 st och danne gjorde sig en omelett på 2 st...det sista gick till lillagår´n bedandbreakfast...(om ni undra).
Iaf, det var så jäääävla gott.. ost,skink och äggmackor med paprika...måsta komma ihåg å köpa mer av allt och äta de imorrn med, som kvällsmysfika=)




......




Idag har jag jobbat igen...så nu är de paus enda till nästa frejdag innan jag drar på mig jobbkläderna igen.
Eller drar väl på dem hemma ett par ggr för att känna hur den kreativa sidan av mig får en liten kick, men annars får de hänga där de hänger.På tal om kreativa jaget så är jag klar med viggs rum..:
eller dekalen ska dit och spjälsängen ska in, men den står så bra i vardagsrummet nere än så länge. annars har man ingenstans att göra av busfröet medan man försöker göra lurre eller så...



bilder kommer nu...:

och fler efter lördag när viggs har flyttat in, så han inte tjuvkikar för mkt=)

             

 

Bara för att retas så lägger jag in småbilder, ni får helt enkelt pallra er hit och kolla "live" för att se ordentligt=)

 

..............

 

 

Nu måste jag gå och duscha, börjar lukta som en gammal strumpa med surströmming i om mig nu känns de som...:P

 

Imorrn ska  jag och viggs nog vandra till nån affär och köpa linglonger och sånt som man bör ha på kalajs, och ev baka nya kakor, eftersom min morsa totalsåga mina syltkakor...jag gilla dem, så käkar väl upp dem själv. tog 3 nyss:P

 

 

 

over and out


gubbe...

Viggos första ord förutom de klassiskt traditionella Mamma, Pappa och lampa blev:

 

GUBBE!

Vilken skräll, haha.... men roligt.
Var igår (fre) när vi var i idrottshallen å kolla fotbollscup som de lustiga inträffa.
Jag och viggs försökte underhålla varann med en nicke nyfikenbok, han pekade på figurer, så sa jag var de var för någe. Av nån anledning så pekade han hela tiden på djurskötaren, och då sa jag Gubbe varje gång. efter sådär kanske 10 min pekande på denna firbannade djurskötare så sa han själv Gubbe...
Klockrent också...hahahaa...men idag har de inte funkat, han har mest försökt käka upp hela boken när jag gjort tappra försök. Ska vänta tills han blir trött, då brukar han va lite mer motaglig till att sitta still ett par minuter.







....Det var nog tur att viggs var så snäll igår för dagen på dagen hade vart åt helvette...
..Det finns vissa dagar då man bara vill spotta folk i ansiktet eller rentav kissa på dem för man blir så förbannad. Vad är oddsen att jag ska träffa på 3 sånna "herrar" under samma arbetsdag??

Herre nr 1 och 3, var gammla äckliga personer som inte förstår att brudar,kvinnor,tjejjer,brallisar...sånna som jag faktiskt kan annat än att stå vid spisen och föda barn.

herre nr 2, stod typ 3 cm från mig i 1 timme och flåsa mig i örat och försökte vara väääääldigt övertrevligt dryg. Dels för att han verkade tycka att han själv var oemotståndligt snygg, fast han såg förjävlig ut och dels för att han ville fjäska ner priset på arbetet han lämna in.... Inte det heller funka. han fick normalpris....


ajja, dessa gubbjävlar pajjade min dag helt, och eftersom jag jobbar 1 dag / vecka så var hela denna arbetsvecka åt helvette kan man säga....jobbar nu på måndag igen så då hoppas jag på enormt trevliga människor som fattar att jag har åtminstånde de flesta flingorna i mitt paket vad gällande glasmästeri kommer in och inte motsattsen.
Visst det var in vanliga folk i fredags också men de var just dessa tre som etsa sig kvar i skallen.






...............



jaja....nog om det...

Life goes on så att säga...:P


Jag kom på att jag glömde lägga ut bilder på joanna när hon tatuerade sig i onsdags...

bjullas på en iaf:





nej, ni får 2







Jag  vill med tatuera mig igen, ska fan ta å boka en tid tror jag...
har ju en text jag vill printa in i magen...=)



..........



OM ni undrar vaffo de är så skitlite bilder på lilla bananen så kan jag säga till mitt försvar att de är nästan omöjligt att få honom på bild där han inte är suddig eller påväg ur bilden...hahah..
men lugn bara lugn. ska nog lyxas knäppa lite kort pån=)

Hans rum är iaf strax klarrt....så hoppas att jag lyckas färdigställa det till lördagens kalajs=)






har målat den omålade väggen 2 ggr idag också, så en strykning vitt kvar på den sen är de klarrt för inredning och dekal från sebbie-pebbie=)


...


Nu ska vi lördagsmysa med chips och fångarna på fortet, svensson tacosen är redan intagen.







over and out


nu kör vi....





hej igen allihops...

var ett tag sen jag blogga nu, får se hur pass ringrostig jag har hunni bli. Var ju tusingen förra året jag blogga sist:P

Det har hänt en hel del grejjor kan sägas. från och med nu bloggas de inte från ödemarkerna utan för metropolen sala, nej nu för tiden är man stadsbo igen. Så the blogg from the emmylund village äre nu som gäller=)


Jag pallar inte skriva allt som hänt, kommer inte ihåg och ni fixar nog inte att läsa utan att somna så drar bara lite axplock.


Började december månad med att packa kartonger, flytten skulle inte bli förrän i början av januari men jag hade lite finuerliga ideér på att det skulle kunna gå att fixa den tidigare, sagt och gjort. tvingade danne att ringa ett par fjäskiga telefonsamtal som jag var för feg för å göra själv och sen stod det klarrt. Lucia 2010 var dagen då nyckeln till elevstigen 6 hämtades och en trafikrusch utan dess like startade mellan varmsätra och emmylund.
Tror jag körde 4 lass med kartonger i jobbilen innan danne slutade sen mosade storpicken med möbler och grejjer.  ett par dagar och ett par lass senare vare helt tomt i varmsätra och jag och morfar Acke städade ur rubbet den följande lördagen.... Så jääääävla skönt de var att allt var klarrt inna julafton med flyttstäd och shiet, hade inte kunnat släppa de annars.

Viggo och jag ägnade istället dagarna innan jul med att plocka upp och ställa iordning så mycket som vi kunde och hann. Blev liksom till och med ett hus av de, omän kanske inte så julpyntat men de blir 200% julpynt nästa år istället (eller iår) som får jämna ut de.





Nu är nycklarna lämnade och huset med de kalla golven, råttorna och den förbaskat översnöade infarten är ett minne blott....
Nu mys det runt i nya kulan barfota och med ny energi och fasen så mycket mer motiverade mornar än vi haft innan flytten...
Så det känns kanon än så länge. Bor skitmycket folk här på område men man märker ju knappt av dem, trodde de skulle kännas som man käkar frulle med typ 40 pers varje morgon, men ick sa nick....det är bara jag viggs och knorring som sitter där=)


Visst finns de att fixa till i denna kula med men vem trodde jag och danne skulle köpa ett hus som är färdigt???
nej juste, jag lever ju för att ha fullt upp hela dagarna så det är ju bara skoj att de finns å göra.
Nu ska läggas till faktabanken att de går ju i snigelfart med renoveringar när viggs är i högform, det är halvvägs upp i trappen, halvvägs in i ugnen eller i vant/möss korgen som man oftast hittar honom. Bara att följa stigen av utslitna/nedslitna/framslitna grejjor över golven så hittar man honom tillslut=)

Har iaf hunnit typ halva viggos rum, ska måla förhoppningsvis sista svängen nu sen är de tapetseringsväggarna som ska få sig en omgång, sen klarrt. hoppas de är klarrt till nästa lör när han fyller 1 år... Helt sjukt, lillbananen blir 1 år....ojojojojojojojoj...



........................



Det har ju också firats en hel del jul...Viggos allra första dessutom..
OJ vad härligt vi har haft de, dock vaknar jag varje juldag med sveriges ångest över allt som vi fått i julklapp... hur mycket grejjer som helst.
Visst, jag vet att jag är sjuuuuuukt snäll. men så snäll trodde jag inte att jag va....hihihi;P

Viggo måste ha slagit nån form av snällrekord hans första levnadsår, helt sjukt vad med grejjor han fick, tror 81% av paketen under julgranen i öja var till honom, och då hade han redan fått massa av oss på morron och av farfar och faster in the stingtorpet..


På julafton glömde den lilla tokungen bort att sova på dagen, det var fullt ös medvetslös från typ 10-10 på honom, tillslut decka han under granan på sin nya fårfäll...
sötungen..







Vi försökte hinna med att filma en del så vart inte så mycket kort knäppta, men en kanonjulafton hade vi iaf=)


Nyår var en skön och lugn kväll..
blev hemgjord pizza här hemma sen gick vi å fira av de gamla och fira in de nya året hos mamma och pappa. Kolla på nåra som försökte starta nån form av fyrverkeri utanför på parkeringen, gick sådär men resten av salastad verkade ha ordentliga doningar och vi hade perfekt utsikt där vi stod.
Lååååångt bort från alla vidriga raketer och all skada de kan bringa men ändå på perfa avstånd för att se dom.


Kvällen innan var de dock mer festligheter...
Syrran JO tog studenten, så stor ferre med mat, dryck, band, tipspromenix och grejjer i Väsby kungsgård var de.
Hur mysigt som helst. hela släkten och joannas polare var där, 50 pers... kanonskoj fakktiskt. Men de var nog mat till 350 pers, för jag och danne åt potatisgratäng dagarna efter tills de börja sippra ut gratäng ur öronen på oss...hehe...


Men grattis ännu en gång syrri-pyrri.


...................




Idag ska vi ut och fira Viggos farfar Bertil som fyller 70 bast imorrn. men då jobbas de å grejjer så firar hela dagen idag istället=)


Därför måsta jag sätta fart om jag ska hinna allt jag vill hinna innan vi ska ut dit...



Har äve så smått eller inte så smått men har iaf börja baka till viggos helt crazy 1 årsdag som är på intågande, om inte mer än 1 v och 2 dagar ska de bli kalajs här hemma....gud va roligt=) längtar....hihihi



avslutar med en bild på familjen Ring på julafton och ett löfte om att nu är jag igång med bloggen igen...=)








over and out...



RSS 2.0