bihål=skithål....(fyndigt)

börjar som vanligt att vara negativ, är som en fotbollsmatch, man ska spela upp sig...så jag bloggar upp mig och blir mer åt det positiva hållet mot slutet...hehe


vakna snuvig som få imorse men utan halsont....tjowhi sista förklylningsetappen tänkte jag och skutta ner och pula i mig allt farbror dr hade rekomenderat, bla nässpray och pencillin...efter en halvtimme ramla jag nästan omkull av smärta mellan ögonbrynen eller bakom dem... ringde mamma som jag alltid frågar även om jag själv är betydligt närmare sjukhus personal än hon, jag är ju uska sånär som på 1 liten fnutt kurs som jag läste halva sen sket jag in..
men iaf, ringde mamma och fråga, hon trodde på bihålorna,  vilket var de jag misstänkte.. så vafan.. en penicillin ska väl inte flytta inflammationen från örat till bihålorna, den ska väl ta bort skiten....buuuuuuu för penicillin.
så just för tillfället är minaa symptom:

* fasligt forsande av snor
* ont i örat                     
* döv på höger öra         
* ont i bihålorna             
* allmänt slö                  
* rastlös / träningssugen




Sen vet jag inte om jag borde skriva att man blir fruktansvärt kass i skrinet av pencillinet, eller gasig så att säga...så om jag ska palla sitta på en show i sthlm på fredag så följer jag min egen läkemedelsskola f.o.m imorrn,
dvs INGEN pencillin och en liten promenad samt shopping-försök...=)


..........................................


Idag har vi klippe mellis, eller vi och vi   (!)  det var ju katt-frizzan som tog tag om det, jag höll bara i. Men nu är han knutfri och väldigt korthårig på magen...fränt=)

I övrigt har vi inte gjort mkt, eller jag lagade så jävla god mat faktiskt, kasta i lite av allt som fanns och krydda med lite ur VARJE burk vi hade, var inte så hungrig först men fy fan vad gott de blev. Käka som en galning...så jag var nog hungrig iaf...hehe


.....................................


Igår var mummycrew här på fika, jag koka ihop en ganska äcklig äppelpaj bara sådär en timme innan när jag insåg att de skulle vara alldeles för taffligt med bara muffins men den slank ner så antingen pina bruttorna i sig eller så hade de bättre smaklökar än jag igår.

Vi hängde i vardagsrummet och hade världens bästa film i bakgrunden, om ni inte kan gräva fram i era filmhuvven vilken världens bästa film är så kan jag ge er svaret....:

PÅ RYMMEN MED PIPPI (LINGLING) LÅNGSTRUMP

 

Agnes och Viggo glassa lite extra genom att visa hur man rullar från rygg till mage men han fick snabbt käka upp det när han såg hur bra Nils står upp...så det blir de vi får öva lite extra på framöver...hehe...det där med "intern utvecklingstävling" i mummycrew är roligt... alla registrerar och smygtränar inför varje fika..hihihi

 

Igår beslöt vi oss för att bebisarna skulle få chansen att snacka lite om oss päron också, så de la sig i en ring och gooooade på och titta på varan, synd att de inte finns en app på iphonen som översätter bebisjoller till vuxensnack, har ju ingen aning om vad de sa till varann men söta som socker var dem iaf=)

 



Salas grymmaste liga:

( NAAVV )
Viggo, Agnes, Nils, Vincent och Alfred




.........................................


Som sagt var så måste jag bege mig till nån form av stad för att försöka hitta kläder till mormors 70års utflykt och lite bröllops och namngivningsgrejjor som vi ska på i sommar...önska mig lycka till!?=)


Nu har jag precis badat Viggo medan danne vart å hjälp grannen gräva i bajsbrunnarna, så nu ska vi åka in till stan å handla lite...



over and out....


jävla satans åskväder...

alltså det har inte åska idag, åska i onsdags och sen dess har vi inte haft internet, tv eller telefon. Telofon är snarare skönt att vara utan, ringer ju bara teleförsäljare... men TV och INTERNET.

Kombinera det hela med att åka på öroninflammation förra måndagen, så har inte fått vara ute eller träna eller ett skit...jävla bajs helt enkelt. Denna vecka som ni hör verkar inte ha vart lätt men nya tag idag, eller helgen gick himla bra utan alla dessa eminenta uppfinningar som gör att man klarar av att vara inne, det var bara förra veckan som var tuff.

Istället roade jag mig med att baka till dannes fika, sitta och leka med viggs och träna han lite mer i att ligga på mage, vilket han är grym på nu.



Nu när jag tänker efter så var de mest sista timmarna innan danne kom hem som var jobbiga utan tv och data, för jag var ju faktiskt på både kalas som ni vet och mamma fika (som ni inte vet).

Det är inte alltid de lyxas till mitt i veckorna sådär, men vi mummycrew kan riktigt lyxa vi, vad sägs om champagne och jordgubbar en torsdags eftermiddag på en pikkenikke filt i sala stadspark???
Inte blir ni avis va????? höhöhö...



....




tygskor, champis och jordgubbe, de är sommarkänsla de=)



Före det spontana supande i parken var jag och viggs på invägning igen på BVC, känns som evigheter sen, och så visa även vågen, nästan ett helt KG hade han gått upp.....

6400 gram och ca 52 cm lång...lillgrabben är nu stor...

 

fick även en bebis kokbok, så nu är de dags för smakportinoer vilken dag som helst...

 

I fredags fira vi då danne, han fick massa verktyg, en verktygslåda, korv/korvbröd, biljetter m.m. m.m...

massa bra grejjor....han var så glad så. kvällen sluta kanonskoj när vi, wille, jonte och joanna gick ner och lira "korgboll" och straffturnering på skolgårn.

 

helgen försvann fort som en fjärt, som vanligt, nätterna var dock kämpiga med öronvärk och hosta, så i morse hade morsan tjatat hål i huvve på mig att jag var tvungen att åka in till dr...

så jag åkte först å hämta barnvaktsjoanna och sen till dr, öroninflammation och ett till hål i trumhinnan, inte konstigt jag är dööööv på höger öra.. pencillin i 10 dagar, får se hur länge jag känner att jag behöver, är ju väldigt anti läkemedel av alla dess sorter. Tror att jag är iron-women och härdar ut sjukdomarna snabbare utan mediciner.., men men denna gång vek jag mig..

 

..................................

 

Jag har för alla som tjatar om att jag tappat så mkt vikt igen (vilket jag INTE har) gått upp 2,5 kg på en vecka nu när jag levt på fikabröd, tårta och ingen träning!!!
jag tycker såklart de suger som fan och det får jag tycka så det så...buuuu

................................



skit sak samma för idag är de nya tag, alltså inte på mat och träningsfronten. träningssidan ligger nere i minst 1 vecka och jag har redan klämt i mig 2 muffins idag, så...

men jag menar att de finns andra saker som man kan ta tag i och det tyckte viggs med. Jag var ju å hämta ut pencillin till att börja med, sen så försökte jag skicka lite positiva signaler till mitt huvud och se ljusare på framtiden än vad jag gjort den sista tiden.
Viggs, han beslutade sig dagen till ära att bli lite större, han rullade nämligen från rygg till mage...
som en galning, han rullar så fort vi lägger ner han, är nog uppe i minst 20 rullningar nu åt båda hållen...

min lilla kille...fy fan va häftigt...tjoff så ligger han där på mage och ser så nöjd ut så...

sen sitter han nu mera med oss vid borde och käkar också...=)





jaja, nu kommer jag inte på nå mer, hände så mycket saker förra veckan.
och imorrn äre dags för mummycrew å komma hit igen...whiiiiie


dags för jordgubbar och glass...




over and out...

 

 


host host...bläää

jahaja...här är det ineffektiva sjukstugan som är igång märker jag, egentligen har jag väl haft mer tid än nånsin att blogga denna vecka. Dock har jag vart så jävla risig att jag bara skitigt i allt vad data, betala räkningar och städa heter, men nu är de dags.

 

Börjar på samma linje som jag avsluta sist....

GRATTIS ÄLSKLINGEN DANNE PÅ 26ÅRS DAGEN (igår)

gamla farbrorn närmar sig 30, paniken har stigit lite åt skallen på´n.

Han joina mustasch kampen och börja klaga över diverse krämpor..haha..:P

Viggo hade köpt en rockabillyskiva som han gav pappa innan jobbet igår, av mig fick han biljetter till blueman group i september, hoppas han tar med mig (annars....)

Vi ska fira honom imorrn, eller då kommer folket hit och fikar, så jag har baka muffins, mina specialisar, choklad och kokkos, mumms.



.........................

 

Idag skulle jag ha haft mammafika här hemma, men jag är lite krasslig som sagt var och emelie var inte heller pigg, så vi flytta de till tis och ska ta en fika på stan idag för de som orkar och kan, blir skoj=)

 

BVC ringde igår och sa att de föds allt för mycket barn för att hon ska hinna med allt, stackarn:P

Så vi ska dit idag istället för nästa vecka, blir intressant å se vad kakan väger nu. Tycker han ser ganska smal ut, tänk om han har gått ner, eller så har han vuxit i sina små dubbelhakor på längden istället...hihi..

 

.............................

 

I förrgår låg jag alltså helt sjukt deckad i 39,5 graders feber, jag och viggs la oss på köksgolvet och skulle kolla på avatar mitt på dagen, hann se ca 10 minuter sen slockna vi och duna kanske 2,5 timme där, för filmen var slut när vi vakna....mådde inte skoj alls. men febern var ett minne blott igår så då gick vi på barnkalas hos grannarna. Jack hade fyllt 2 år tror jag de måste bli. det var fullt ös medvetslös där kan jag säga, dubbelsiffrigt antal barn i allt från 4mån till 5år kuta omkring och lekte. Viggo satt och hoppa i mitt knä och försökte hinna med och se vad alla gjorde hela tiden... tillslut vart de lite mkt så han somna sittande i mitt knä, haha.



Då packa vi lantortsbor ihop alla barn och gick upp till bengtssons för en liten djur och natur stund.

Ut med barnvagnar och hela ekipaget i kohagen/fårhagen för att hälsa på alla får och nyfödda lammisar.. gud så gulliga. min jacka var tydligen en favorit, den är fortfarande slemmig...hihi..


 

Kul var det iaf.....efter kalaset traska vi hem och tog ett bad och sen somna kakan gott i sina nya y-front och sitt nya pyamaslinne...
moster joanna säger att han kommer bli en riktig hjärtkrossare när han blir stor..se själva och bedöm=)


..................

 

nej,nu ska jag ta mig i krage och börja med att städa köket innan vi far in till staden...





over and out....


får månts...

GRAAAAAAAAAAAATTTTTIS BABY...

4 månader bir lillgabben idag...ghoooo=)

hade så brått imorse när jag skulle på match så glömde helt bort att gratta viz på sin 4 månaders dag..=)

 

firade detta med ett par adidas goodyear skor på nöjds utförsäljning, mammam mathilda shoppa ett par foppatofflers för 65 spänn också...efter de åkte vi till lindvallen och kolla herrderbyt. Jag hade lite för höga tankar om giffarna tippa ju att de skulle få in 2 mål, vart inga och möökkerta gjorde 4 så de var iaf ganska nära.

själva spela vi 1-1 mot sala i u-lagsserien, helt ok men vi var nog tammefasen värda segern. ajja, det var varmt as a freaking hell att spela men skoj=)

 

Ni får ju alltid se gladbilder på kakan, så för att ändra trenden lite tar jag en inte så glad bild på han, bara för att ni ska förstå att han kan skrika åsså...:)

 





over and out...


mathilda är ett nattdjur, ett nattdjur, ett nattdjur.....

gooooooodmoooorning....

 

fasen vilken kanondag de bidde igår då...bara sådär liksom.

jag insåg när jag gick och la mig vid 01.30, japps ni läser rätt jag var vaken så sent...har inte hänt på senaste 2 åren...men då insåg jag iaf att jag inte lämnat huset mer än för å hämta tidning igår..

börjar bli människa av mig också?=)

 

först kom Linda och bertil över på lite förmiddagskaffe,
efter de vart de lite lurre i form av pyttipanna i väntan på viggos brallis och emelie.
Dem kom vid 14,00, danne vart nyfrillad och bebisarna lekte på köksgolvet.
Viggo snodde agnes leksak och hon vart avis så de låg och drog från varsitt håll i den, hihi...gulligt
"kärlek börjar alltid med bråk och slutar med barnbidrag", är de inte så man brukar säga:P

Ett par smällar i sitt eget huvud och i Agnes huvud delade busrackarn Viggo ut också.





efter de avrt de muffinsfika, jag hade mixtrat ihop ett eget litet recept som gick hem, finns idag bara 2 av 12 kvar så de blir nog till att bjullas på en plåt sånna på torsdagens mummycrew=)


Emelie börja fundera på att åka hem vid 5 tiden men vi tyckte hon och agnes skulle stanna och grilla med oss, granners wille och emy och syrran JO...så dem stanna.


Vart till att sitta på altanen, termometern visa ju för fasen 18 grader vid 19 tiden så det var hur skönt som helst.
Satt där med mängder av kött och potgratäng, sallader och snacka tills 23 tiden då wille skulle hem och sova för han har match idag... jag och viggs höll joanna sällskap till jonte kom och hämta efter jobbet.


Var hur mysigt som helst faktiskt, och riktigt skoj att emelie och agnes ville stanna.

detta får vi göra om bruuds and guys...=)

...............................

Idag tog jag ut mig själv till U-lags matchen mot sala ff kl 11, eller jag ringde och hörde om de behövde folk för jag känner att jag veeeeerkligen behöver matchtränas...sen om jag får spela 2 minuter bara så är de bättre än ingenting=)


efter de blire nog en snabbsväng på silverregn i sala sen derbycheck i grällsta...

mitt tips är 2-5 till möklinta...sen återstår de å se om jag har rätt.




nej, nu ska jag käka lite mer, behöver annat än gårdagens grillmiddag och chirre i magen om jag ska ta mig fram över planen...




noteras kan även att vi slog på infran igår när de börja regna på altanen och strömmens slogs denna gång INTE ut i huset...tjoho...







over and out...



whiii, kortvecka

kristi himmelfärd...eller som danne hävdar att de heter inom byggsvängen, "kristi flygare", whatever...hemma är han iaf, dock inte uppe på lååååånga vägar. sover väl till minst 10....hehe

 

tänkte lite kort dra den bit av veckan som gått....

 

måndags;

knorre jag och viggs var hemma, kommer inte ihåg om vi var in till stan men tror nästan de...inge närminne där inte..hehe. Ajja, vi börja fixa lite mer med trappen, måla ett lager till och lite sådär.

Sen på kvällen skulle danne på match och jag hade träning så viggo skulle till sin mormor och morfar som skulle vara BARNVAKT för första gng. Han har aldrig vart ifrån oss mer än sådär 15 minuter, fast då har vi alltid vart i huset osv... men en hel kväll....ghaaa vad nervös jag var.

Men jag tränade min jävla skitpissträning på liden sen åkte jag och skulle handla och hämta viggs. Han låg och duna på mormor framför tvn. hade gått bra, lite skrik och så men de var inte så oväntat, plutten sakna ju morsan=)

 

 

tisdag:

 

Min moffa jag och viggs åkte och inhanda saker till trapp och hall i västerås och tog en fika. mycket snabb och smidig handling, tror vi han göra bauhaus och mediamarkt samt fika och mata viggs på en timme...hehe...

 

väl hemma låg vi mest och dega lite i soffan tills papps kom hem. Då vart de dags för mig och måla trappen en sväng till, så nu är de snart klart iaf, kanske en gång till för att de ska bli perfekt=)

 

viggs-notis:

Han älskar sin hoppgunga och nu har vi även börja träna på att ligga mer på mage innan han protesterar högljudt, går kanon allting..





onsdag:

Hemma utan knorring igen, danne skulle ju jobba kortdag så han fick haka på dit för jag och viggs skuller på mummycrew. igår var de dags för thereses plaza att gästas en gång till.. Vi konstatera att hon kan om möjligen göra den goaste kladdkakan EVER, och den är kladdig tillochmed=) mumms..
trodde nog knappt att träffarna skulle överträffa varann, men igår var nog toppen hittills. Vi skratta och prata om de knasiga grejerna än så länge, har fortfarande ett litet finurligt smil på läpparna från gårdagen.

Eller smilet kanske är ett resultat av gårdagens box pass som vi kom iväg på, stramar och drar lite skönt överallt..=)
Jag och lotta tampades i 90 minuter, ganska strongt gjort i den förbannat varma salen.
Blir de ingen match nästa vecka för min del kan jag ju lugnt säga att de blir box igen, skojsigt as hell=)



idag ska vi nog bara chilla och sätta upp lite lister, bada viggs och sen blire ev en grillning med the granners ikväll...grillning blire säkerligen när man är gängad med grilldanne som även han trotsar konstens alla snygghetsregler och har joinat mustachkampen. För en god sak är de men de ser ikket bra ut...:P


sist och minst vill viggs säga....öööööhh....oooohho:







over and out...


söndag

Idag har de vart kreativa-dagen här hemma, enda som ikke hanns med under dagen var en behövlig promenix men de kan bli så ibland. Tog ingen igår heller iof, så 2 dagarn vila har de blitt. men som sagt var så vart de fix med annat. Börja dagen med att kolla nya wallander filmen nr 24, "arvet" till frukosten, den var lika skitpiss dåli som de andra senaste wallander har vart. Är lite som att de inte orkar lägga ner energi på filmerna nu när de matar ut en i månaden typ..tråkkigt. dem var ju hyffsade för nåra år sen. Ajja, så kan de va.

 

efter de så var de dags att sätta fart med den beryktade renoveringspausens död, dvs att vi skulle göra ett renoveringsryck här hemma igen.

Jag var skitnervös om jag skulle få ihop byggbrallerna nu för dagarna eller inte men de gick lika bra som en sak som går bra, hehe. Snodden som jag hade förut behövdes inte alls längre, lät den sitta kvar för att jämföra hur stor jag var då...=) skönt att de hänt lite iaf.

ajja, nog om det. byggshortsen på och inga knäskydd alltså var inte nån höjdare när min uppgift var lagd på att riva gammal golvmatta i hallen uppe. Tror min arbetslust sitter i braxerna faktiskt, hade jag haft mjukisbrallor hade jag nog inte slitit som jag gjorde idag, svettpärlorna försade ner för pannan medan jag slet och skar i den förbannat fastlimmade mattan...men bort skulle den och därmed basta..eller bastu som vi finska påbråsmänniskor skulle sagt.
Efter att ha kämpat med de övre lagret matta så kändes de ju som jag iaf var halvvägs, men den tanken var snabbt utbytt mot svordomar när de var dags att få bort skivorna som satt spikade med sisådär 700 spikar (tappa räkningen efter 480) i det benhårda trägolvet. Jag min kofot och stämjärnskniv jobba och slet fram till kl 1 och då var de äntligen klarrt....eller... nej så fan heller. då ska ju alla spikar bort också, alla cirkus 700 st, fram med tången bara efter en välbehövlig matpaus. Testade therese recept på kesoplättar, klämde i mig hela smeten med lite sylt till...mumms faktiskt, ska jag göra fler ggr...






######################

3 ägg
en liten burk keso
3 msk mjöl

tjoff ner i stekpannna i små kluttar ca 4 st

på med sylt eller nå smaskens....
mätt och belåten


####################




ajja, back to spikarna.. som sagt var hade jag ju shorts, så nu ser jag ut som frank i "3 vännerna och jerry" på benen som han gör på skallen.
Resultatet blev iaf enastående efter allt slit...hehe.
Var väl inte så jobbigt egentligen men det låter bra när man spär på det såhär mkt...haha..



Dem som la in golvet har vart på å slipad bort lacken lite här och där, så blir antingen att slipa och lacka om allt, men tror faktiskt jag ska slipa och måla de ljusgrått/mellangrått som mönstret i tapeten. Då kan vi matcha de med den gråa mattan vi tänkt lägga i trappen och vagnstycken samt handledare och grejjer, tror de blir skitnajs faktiskt. ni får se när de närmar sig=)



Under tiden jag dona och grejja uppe med viggs som övervakare så satte danne golvsockel och taklist i köket, lite mer än halvvägs kom han iaf, ett helt annat kök blir de. tycker vi som alltid stör oss på småsaker iaf, ni skulle nog knappt märka skillnad. Men "de är de små detaljerna som gör helheten", hävdar jag=)


Han var så dutti så, kämpa och slet. Vi kolla på klockan när vi pausa över en kopp java, hon var fan redan 3, då börja ju nsk´s hemma match, så snabbt in med viggs och knorr i bil och i ilfarrt byta om, svettiga och jävliga. (vi som skulle på kalajs sen). Hann lagom till slutet av första, då låg de under med 0-4, hmm inte så skoj..
Matchen sluta 0-10 eller 0-11, munktorp var ett för tufft motstånd helt enkelt. tror de kom uppifrån 4an så de var nog väntat.






efter de var de off på lite bullar och tårta hos joanna och jonte, jonte fyllde 23 i förrgår...grattis grattis=)
jag testa deras wii dansplatta också...var ganska duktig tyckte viggo...eller så kolla han för jag såg så jävla flummig ut..hahah, var roligt iaf...



Nu ligger jag och viggs och kikar tv i soffan medan danne och wille är nere och testar vad dannes nya fotbollspjux går för på fotbollsplan här intill..


Nästa veckas har vi än så länge bara ett projekt men de kan bli nog så knepigt om vi inte hittar nån som vill följa med, ska nämligen försöka inhandla mattan till trappen och färg och grejs...mjukfog och grejs snor vi på jobbet...hehe=)



har pepprat in bilder känner jag men vi är så himla söta när vi ligger i soffan så ni måste se det...hehe







over and out...


viggs chick...=)

mummycrew har ju nu haft en 2 veckor lång fika torka... hoppas de inte upprepas, börjar få lite behov av att träffa dessa härliga brudar med sina barn varje vecka. Lite kul om man jämför 1a gng vi träffades med typ igår.
1a gng var jag skit nervös, kände ju knappt någon, visste bara vilka de var och då våga man ju knappt säga halv 7. Men nu finns de inga hämningar, tro mig det är sant. Så jäddra härligt när vi mitt i samtalen upptäcker att vi typ är inne i en lång diskusion om bajsfärg och lukt...medan vi tuggar på chokladkakor och annat gott...hahaha=)


Det finns ju som tidigare nämnt 4 grabbar och 1 tjej i vårt gäng, lite tävling melllan grabbarna är de nog. Så igår satt alfred först och flirta lite men sen satte Viggo in stöten och la sig i babygymet bredvid agnes. Han inledde inte så bra genom att slå henne ett par ggr i huvudet, men sen hitta de små korta stunder varandras händer....väldigt gulligt.
Sen tröttna agnes på viggos frierier och kröp upp i mamma emelies trygga famn. So tur var kom polare nils och trösta viggo, så lekte dem lite mer macho lek i babygymet. leken gick ut på att slå på alla grejer och försöka flytta på babygymet hela tiden...hehe




agnes och viggs=)



..........................................




Grattis danne och mig, i förrgår fira vi 2 års förlovningsdag..


"Du vet"...<3





........................................




i helgen ska vi försöka komma iväg och köpa lite lister och skit så vi kan få klarrt de här huset nån gång...har ju haft paus i snart ett halvår, har haft fullt upp med att vara höggravid och föda barn m.m...hehe
men nu är de dags för ett ryck...=)



Viggs har börja få kläm på de där med att hålla i nappflaskan själv, ibland iaf...
går ett par sekunder sen kommer en bakvåg och flaskan ramlar åt sidan men snart så...








over and out...




vems barn?!??!?

nu ska de redas ut....vem sjuttsingen är han lik...???
börjar med att jämföra med mig själv, när jag får tag i bebisbild på danne kommer jag lägga upp dem bredvid varann




Viggs...




och mamma viggs=)




....jag ser likheter, how aboute you???




over and out...


bitring




hur f*n ska man få in den här i munnen, den vill ju bara in i ögat...??!?!






nej, det går inte....eller...?!??!







kanske...!?!??! det närmar dig...








sådärja...jag är så dutti...efter 10 min kamp så är den på rätt plats..=)




..............................................




igår var pappa danne hemma, fick rycka in och hjälpa till en dag, behövdes kan jag säga. Fullt upp blidde de med en kissnödig-antikrage-knorre och en väldigt vaken busViggo... Vi turades om att ta hand om allt och på så vis hitta vi tid att börja städa av altanen, plocka ut utemöblerna och sen även grilla i den nya grillen mitt på dagen...mysigt sådär en tisdag.=)




(tar igen sig lite i kökssoffan)




Nu är han tillbaks på jobbet men idag tror jag att jag har koll på läget, fick i knorre sina smärtstillande imorse så nu vill han inte klia "downtown" så att säga.. och viggs leker med sin geting i rymdskeppet.
Ska ta oss in till stan och hitta en present åt svåger jonte idag, sen har vi match på liden ikväll som jag och viggs ska kolla på. så mycket annat är inte planerat...ja jo, kanske lite mer fix på altan då. Ska kanske åka till jysk och kolla om de har nå hyperbilligt tyg att sno ihop ett par gardiner till altan, om jag får igång symaskin som jag råka få bryt på förra veckan.



.................................




Igår vart man lite skraj en snabb sekund. Viggs låg och sov i vagnen ute på gräsmattan medan vi städa på altan. Då kollar danne ut och skriker.

-"ghhaa, kooooollla..."

det var grannarna en bit borts rottweiler som hade kommit på besök och stod och lukta i vagnen, tur att de är en jättesnäll hund för fasn vilken panik jag fick...
tog na i koppel och gick hem med na, eller hon drog med mig kanske man ska säga, van att gå med knorre som väger sådär 3-4 kg, nu snackar vi nog 30-40 kg istället...hehe







titta vilken fining=)



....igår kväll han jag även med att ta en löptur inne i sala, körde lite wc (wild and crazy) å sprang i shorts.. premiärvisning på mina finska pinnar...hehe, riktigt skönt dock.  vart en ca 8km tur som tog på minuten 40 minuter...alltså inte alls snabbt, men vafan jag var inte ute för att springa hem nå medalj, så jag är nöjd. halva vägen är ju nästan uppåt så jag är glad bara jag tog mig tillbaka utan att stanna=)



efter de tog jag och viggs en liten dusch, så himla mysigt...tyckte jag, vet inte vad han tyckte men han låg i min famn och slog och jollra med duschstrålarna så tror han gilla´t skarpt...=)



....



tror det kan gå sta och bli pangkakor ikväll, förra veckan var ju första gången EVER jag stekte pannkaka på det vanliga klassiska sättet, gick skitbra så nu vill jag testa igen...
fatta dock inte vaför de inte var nå gummihandtag på stekpannan, vart ju huuuuuur varmt som hels, då sa danne att den var ju född på kanske 100 talet f.kr då de inte fanns gummihandtag...hehe.

Men man får ju inte vara dum, så ett `hett´ tips är att ta en fingervante på sig, fungera kanoners...=)










over and out...


knooooriiiie

Grattis kusin sebbe på 26 årsdagen=)


.......

Var ut till jugansbo igår och fira sebbe lite, linnea hade bakat massa gott, och eftersom det är idag måndag jag ska sluta käka sånt jag inte tål så käka jag friskt av godsakerna igrå..hehe...


Viggo hade tatt på sig sin fining skjorta inför kalaset...:



och naturligtvis de underbart snygga hammarbystrumporna, även om hammarby för tillfället inte är alltför mycket att hänga i julgran..



Innan kalasandet var vi och köpte en minigrill.. skitgullig. Danne tjatar om att våran är alldeles för stor, att de går åt en påse grillkol för varje gång, så jag köpte den minsta jag hitta... hihi, 36 cm i diameter, helt perfekt=)


röd och fin är den å...







....................................

Idag var de då dags för knorre att bli lite mindre manlig, stackarn.. förstod ingenting när jag lämna han hos veterinären, sen när jag var hos mamma som bor ovanpå då hörde jag hur han skällde och skällde, fick så dåligt samvete att jag ville gå och hämta han...



Allt gick bra iaf, hoppas jag. men de har inte vart nå konstigheter än..








lilla knorre.... klipp klipp så var dem borta...
nu ligger han groggy i sin korg och kollar besviket upp på mig för de var jag som tog han in till veterinären..=(




Pappa  danne kommer ju inte hem förrän skitsent ikväll så ska försöka fixa den här dagen så gott de går, börjar med tv-häng och lär väl inte sluta på så mycket annat vis heller...




lägger in en dikt om saknad för att ta avsked av knorrings små kulor:

Saknad

Är trött men kan inte sova

Det är en sak jag kan lova

Kan inte klara mig genom allt svårt

Genom de tider då livet är hårt

Brukar vanligtvis sova nu

Men det funkade inte, du

Dom vill inte slutas i mer än en blinkning

Kommer att känna mig ganska ding

Jag vill mycket hellre dö

än att leva på vatten och brö'

Kommer att känna mig skyldig till detta

tills man med lugt kan mätta

 

Ska försöka sova nu

med ett hjärta itu

Ja, nu har jag ett brustet hjärta

Som inte höll för denna smärta

Smärtan som kallas saknad

Där man aldrig mer blir uppvaknad





over and out...


okey...

ha rinte riktigt tatt nya tag än... men kanske behöver en soffdiggarvecka med bedrövlig motivation emellanåt...

en hel del godis och skit har jag tröstat mig med iaf, går man in på fejjan så skriver var och varannan människa hur mycket de tränar och gymmar och donar. ger ju en annan jävligt dåligt samvete. men men, inte nå å göra åt saken, får skylla mig själv när jag bosatt mig här ute i världens ände och absolut inte vill ta ett steg utanför dörren så länge vi bor här....hatar´t verkligen..

 

men nu skulle jag ju inte va så negga hade jag lovat mig själv.. veckan tog tillslut ny form och blidde helg, danne hemma...äntligen. Kändes som han jobbat en månad istället för 5 dagar, ajja roligt när han kom hem iaf.

 

Jag och viggs hade vart in till gröna konsum på dagen för å köpa litte rötjut, dags att lära sig nu när man är vuxen och morsa tänkte jag.. men fy tusan. det är knappt så jag skulle dricka rödvin mot betalning. är så förbaskat äcklig eftersmak så allt jag käka efter de smaka vin....urrk...

tur att de finns vatten och saft att gotta sig i istället. Vi grilla och så, det var iaf skitgott. kyckling grillspett och grillade grönsaker samt pot sallad fick de bli. Missade helt brasan här ute. Vi titta ut mot den vid jvart i 8, då var de inte en lkäft där, men när vi titta ut nästa gång hade de nästan brunnit klart och folk var på g hem, så vi fick kolla på glöden idag istället... hehe

................

 

 

Dannne som drack upp resten av flaskan efter miona 3 klunkar vakna och var lite seg, så det var filmmorgon till halv 12 innan vi tog oss in till sala för en promenad. stanna till hos gammelmormor och gammelmorfar för lite kaffe och snask, måste sluta med choklad. Kan inte andas fan...känns som de har krupit in en geting och stuckit en 7-8 ggr i käften, men de är ju så jävla gott....hinner nog med lite till på denna bittervecka. För har beslutat mig för att inte käka smågodis igen, med start på måndag.. bara chips, glass och grejjer som jag faktiskt tål..
Får se om jag kan hålla de i veckorna iaf...hehe...


nu kom jo och jo, så vi ska kolla på en till film och njuta av en blåsig lördda....=)





over and out... 


RSS 2.0